TRUCKS

Volvo пуска четири нови камиона, като ги подрежда един върху друг в зрелищен филм – заедно с президента най-отгоре

Филмът за пускането на пазара на най-новите модели на Volvo Trucks достигна нови висоти. За да демонстрира мощността и здравината на четирите си нови автомобила, Volvo построи колосална 15-метрова, 58-тонна кула от камиони, подреждайки четирите си нови модела един върху друг. Като допълнение към нея най-отгоре застана президентът Рогер Алм.
Кула от камиони

В индустрията на товарните автомобили пускането на пазара на един камион е огромен проект. Но излизането на четири едновременно е почти нечувано. При обновяването на цялата гама тежкотоварни камиони с кабина над двигателя Volvo Trucks избра различен подход.

Необичайният филм е заснет през нощта и започва с показване на кулата от камиони като огромен, светещ в далечината монолит. По-нататък виждаме вълци на преден план и зърваме за малко жена водач. С приближаването към кулминацията на филма, изпълнена с дим и светлинни ефекти, виждаме, че човекът, който стои върху кулата от камиони, всъщност е президентът на Volvo Trucks Рогер Алм.

Вижте филма „Volvo Trucks – The Tower feat. Roger Alm”
 

Излизането на филма се случва един ден преди официалната премиера на европейския пазар на гамата тежкотоварни камиони Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM и Volvo FMX. Четирите камиона представляват около две трети от доставките на Volvo Trucks.

„Това е най-мащабното пускане на пазара на нови модели от Volvo Trucks. Те ще имат огромно влияние върху рентабилността и способността на нашите клиенти да се конкурират както за бизнес, така и за най-добрите водачи. Свикнал съм да контролирам нещата, но за мен снимането на кулата от камиони определено беше необичаен работен ден. Нека го кажа така – изпитвам известен респект към височините. Аз съм земен човек“, казва Рогер Алм, президент на Volvo Trucks.

Филмът е заснет в края на 2019 г. на полигон извън родния град на Volvo, Гьотеборг, Швеция. Както кулата от камиони, така и по-голямата част от визуалните ефекти са истински, включително димът и светлините, което е показано във филм зад кадър.

„Около месец бе необходим, за да проектираме и изградим кулата и да се уверим, че е безопасно да се движи. Това стана възможно най-вече благодарение на здравия строителен камион Volvo FMX и новия му спомагателен мост за 38 тона, който може да издържи теглото на останалите автомобили. Но също така изискваше постоянна скорост и посока, които бяха постигнати чрез технологията Volvo Dynamic Steering и опитен водач на камиони“, заяви Маркус Викстрьом, инженер във Volvo Trucks и част от инженерния екип, работил по кулата.

Кликнете тук, за да видите филма зад кадър.

Изображения с висока резолюция

За повече информация посетете уебсайта на Volvo Trucks и каналите в социалните мрежи:

www.volvotrucks.bg
www.facebook.com/VolvoTrucks/
www.instagram.com/volvotrucks/ 
www.linkedin.com/company/volvo-trucks/

За допълнителна информация се обръщайте към:


Ина Игнатова

Маркетинг и ПР, Volvo Trucks България

ina.ignatova@volvo.com

+359 882401611

 


Снимки и видео материали за медиите са налична на Mediahub Volvo Trucks

 

 

Volvo Trucks предоставя цялостни транспортни решения за професионални и взискателни клиенти чрез своята пълна гама от средни до тежки товарни автомобили. Поддръжката на клиентите се предоставя чрез глобална мрежа от дилъри с 2200 центъра за обслужване в около 130 държави. Товарните автомобили Volvo се асемблират в 12 държави на различни континенти. През 2023 г. около 145 000 нови камиони Volvo са доставени на клиенти в целия свят. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на товарни автомобили, автобуси, строително оборудване и двигатели за морско и промишлено приложение. Групата предоставя също цялостни решения за финансиране и сервизно обслужване. Работата на Volvo Trucks се базира на основните ценности на компанията: качество, безопасност и грижа за околната среда.