TRUCKS

Започват регистрациите за тест драйв на I-Save модификацията на Volvo FH

Месец на тестово шофиране на революционната I-Save модификация на Volvo FH организира Volvo Trucks в пет български града. От 24 септември до 31 октомври около 500 желаещи ще могат лично да изпитат комбинацията от мощност и нисък разход на гориво, с която камионът прави “тиха революция” на пазара.

“Тестовете ни показват, че с I-Save разходът на гориво може да се намали с над 10% в сравнение с предходната версия двигатели. Нашите експерти постигнаха среден разход под 23 л/100 км по трасето София-Бургас-София с товар от 18.5 т., Много важно е да допълним, че това се случва без компромис и с подобрена динамика на камиона, защото въртящият момент е увеличен с 300 Нм.”, обясни Иван Зънзов, Търговски директор на Volvo Trucks в България.

С цел да осигури максимална горивна ефективност на своите клиенти, през пролетта Volvo Trucks представи Volvo FH с I-Save. Чрез комбиниране на новия двигател D13 Turbo Compound с допълнително усъвършенствани настройки за пестене на гориво, това ново решение може да намали значително разходите за гориво при превози на дълги разстояния. Това се постига без компромиси с динамиката на движение на товарните автомобили.

В сърцето на Volvo FH с I-Save е новият D13 Turbo Compound – най-икономичният двигател за превози на дълги разстояния на Volvo Trucks. Той е оборудван с бутала с патентована вълнообразна повърхност, която подобрява горенето и увеличава ефективността чрез насочване на топлината и енергията към центъра на цилиндрите. Остатъчната енергия в отработените газове след това се използва за задвижване на допълнителна турбина, която е част от Turbo compound.

Двигателят D13 Turbo Compound осигурява до 300 Нм допълнителен въртящ момент, който допринася за поддържане на постоянна скорост при движение по магистрала. Това е идеално решение за компании за международен транспорт.

Иновативната модификация се предлага на пазара от март и вече е част от флотилиите на клиенти в България. Желаещите да се включат в тестовите шофирания на Volvo Trucks, ще могат да получат и експертна информация, както и резултати от експлоатацията на камионите до момента. Предварително записване е препоръчително заради ограничения в графиците. Тестовете ще се правят паралелно на две композиции с ремаркета с товар от по 18,5 тона. Трасетата са предварително определени, като целта е изпитанията да се правят при реални пътни условия, максимално близки до работните. 

Програма на тестовите карания по градове

СЕРВИЗЕН ЦЕНТЪР ПЛОВДИВ 24-27 септември,
ул. 9-та, с. Бенковски

СЕРВИЗЕН ЦЕНТЪР БУРГАС 8 – 11 октомври,
ул. Сребърна №8

СЕРВИЗЕН ЦЕНТЪР ВАРНА 15-18 октомври
ул. Мургаш №27

СЕРВИЗЕН ЦЕНТЪР ВEЛИКО ТЪРНОВО 22-25 октомври
5050 Килифарево, Околовръстен път

СЕРВИЗЕН ЦЕНТЪР СОФИЯ 28-31 октомври
1331 София, бул. Сливница 630

Предварително записване на адрес: https://volvotrucksbulgaria.typeform.com/to/ilPTYW
или на телефон 088 868 05 04

За Volvo FH с I-Save

  • D13 Turbo Compound двигател 460 к.с. (2 600 Нм) или 500 к.с. (2 800 Нм)
  • Нови задни мостове
  • Изключване на двигателя при празен ход
  • I-Cruise с I-Roll, който регулира скоростта, за да намали разхода на гориво
  • Актуализирана система I-See
  • Актуализирана автоматизирана трансмисия I-Shift  с пакет за горивна ефективност

Линк към видео в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=HBmI_qILk3Q&feature=youtu.be