TRUCKS

Volvo Trucks предоставя автономно транспортно решение за Brønnøy Kalk AS

Volvo Trucks подписа споразумение с Brønnøy Kalk AS, Норвегия, за да осигури първото си автономно решение за транспорт на варовик от кариера до близко пристанище.
Volvo Trucks has signed a landmark agreement with Brønnøy Kalk AS to provide its first commercial autonomous transport solution.
Volvo Trucks подписа споразумение с Brønnøy Kalk AS, за да осигури първото си автономно транспортно решение.

Решението за Brønnøy Kalk AS се състои от транспортиране на варовик от шест автономни камиона Volvo FH на пет километра разстояние между тунелите в самата мина и трошачката. Тестовете на това решение се извършват успешно през 2018 г., за да стане напълно оперативно до края на 2019 г.
  
Споразумението е в резултат на успешни проекти за автоматизация, включващи минен добив, събиране на захарна тръстика и сметосъбиране. Вместо да купува автономни камиони, Brønnøy Kalk AS купува транспортно решение - по-специално транспортирането на варовика между двата пункта.   

"Това е важна стъпка за нас", казва Реймънд Лангфьорд, управляващ директор на мината. "Конкуренцията в индустрията е силна. Непрекъснато се стремим да увеличим ефективността и производителността си в дългосрочен план и имаме ясна визия как да се възползваме от новите възможности в областта на технологиите и цифровите решения. Търсихме надежден и иновативен партньор, който споделя нашия фокус върху устойчивостта и безопасността. С автономния транспорт ще увеличим значително нашата конкурентоспособност на един труден глобален пазар."

"Горди сме, че можем да представим автономно решение, което ще отговори на предизвикателствата на нашите клиенти, както по отношение на безопасността, надеждността и рентабилността", казва Клас Нилсон, президент на Volvo Trucks. Глобалните нужди от транспорт се променят непрекъснато с много високи темпове и индустрията изисква нови и усъвършенствани решения. Нашата цел е да бъдем лидери в разработването на продукти и услуги, които да отговарят на тези изисквания", продължава Клас Нилсон.

"Интересно е да стигнем дотук, когато въвеждаме автономни решения", казва Саско Цуклев, директор Автономни решения във Volvo Trucks. Чрез работата в ограничен район на предварително определен маршрут можем да разберем как да извлечем максимално от решението и да го приспособим според конкретните нужди на клиента. Това е свързано със сътрудничеството за разработване на нови решения, осигуряващи по-голяма гъвкавост и ефективност, както и повишена производителност."

Споразумението включва сделка, при която клиентът купува пълна транспортна услуга и плаща на доставен тон.

Факти: цялостно автономно решение от Volvo Trucks  

  • Сделката обхваща автономно решение за транспортиране на варовик в Brønnøy Kalk, в Velfjord, Норвегия.
  • Партньори: Brønnøy Kalk AS и Volvo Trucks.
  • Автономните камиони Volvo FH trucks се направляват от оператор на челен товарач.
  • Маршрутът включва движение в двата тунела и на открито.

За допълнителна информация, моля, свържете с:
Ина Игнатова
Маркетинг и PR мениджър, Volvo Trucks Bulgaria
Email: ina.ignatova@volvo.com

Линк към снимки с висока резолюция: https://bit.ly/2JXwMyu
Линк към видео: https://youtu.be/m4wLPfOz-c4

PDF

Volvo Trucks предлага цялостни транспортни решения за професионални и взискателни клиенти, като предлага пълна гама от средни до тежки товарни автомобили. Сервизното обслужване се осигурява чрез глобална мрежа от 2 000 дилъри и сервизи в повече от 120 държави. Товарните автомобили Volvo се сглобяват в 16 страни в целия свят. През 2017 г. над 112 000 товарни автомобила Volvo са доставени в цял свят. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на товарни автомобили, автобуси, строително оборудване и двигатели за морско и промишлено приложение. Групата предлага решения за финансиране и сервизно обслужване. Работата на Volvo се базира на основните ценности на компанията: качество, безопасност и грижа за околната среда.