TRUCKS

Ивайло Денев е новият шампион по ефективно шофиране на камиони

Над 1000 професионални водачи се включиха в традиционното състезание на Volvo Trucks
Ивайло Денев е новият шампион по ефективно шофиране на камиони

Ивайло Денев от Тервел е новият шампион по ефективно шофиране на камиони на България. Той се пребори за титлата на националния финал петото издание на състезанието Drivers Fuel Challenge, организирано от Volvo Trucks. 

Победителят постигна най-добри резултати на нелекото планинско трасе при тежки метереологични условия. Така той се пребори успешно с конкуренцията на останалите 17 финалисти, излъчени в регионални и вътрешни кръгове на шампионата. На второ място се класира Пламен Костов, а трети стана Малин Лъсков.


Петото издание на Drivers Fuel Challenge у нас постигна рекорд с най-голям брой участници в предварителните фази, като в тях се включиха над 1000 професионални водачи. Тази година квалификационните кръгове на Drivers Fuel Challenge 2018 преминаха през осем български града през април - София, Пловдив, Бургас, Плевен, Севлиево, Варна, Благоевград и Русе. Благодарение на интелигентната система за управление на автопарка на Volvo - Dynafleet се проведе и допълнителна вътрешна селекция в транспортни компании, като така беше дадена възможност на техните международни шофьори също да се включат, без това да нарушава работния им график.

На финала в Боровец най-добрите трябваше да покажат уменията си за шофиране на камион с три основни приоритета - безопасност, икономичност, ефективност. Състезателният влекач беше от серията Volvo FH Reloaded с ремарке с 18 тона товар, а резултатите бяха отчитани с Dynafleet. 

"С всяко издание на състезанието участниците стават все по-добри, а камионите Volvo по-ефективни. Затова тази година решихме да отправим истинско предизвикателство към финалистите - тежко трасе, което изисква повишено внимание към безопасността и бърза преценка за разхода. Допълнителната трудност дойде и от лошите метеорологични условия.", обясниха организаторите.

Освен шампионската титла за България Ивайло Денев получава и правото да представлява страната ни на световния финал на Drivers Fuel Challenge в Гьотеборг през септември. 

"Конкуренцията беше сериозна, трасето - трудно, затова и радостта от победата е още по-голяма. Пожелавам да повторя успеха на друг българин - Пламен Иванов, който миналата година стана световен шампион в шофирането на камиони", сподели Ивайло Денев след награждаването. 

29 юни 2018 г.