TRUCKS

“Великият оптимизатор” Volvo FH Reloaded на Truck Expo 2018

Влекачът от специалната серия осигурява повече комфорт на шофьора и 10% по-нисък разход на гориво
FH Reloaded на Truck Expo 2018

Влекач от специалната серия Volvo FH Reloaded ще могат да тестват посетителите на международното изложение за тежкотоварни автомобили Truck Expo 2018, което се провежда от 7 до 9 юни на Летище Лесново. Той е специално конфигуриран за оптимизиране разхода на гориво, повишаване на комфорта на водача и условията за работа и живот в кабината. Товарният автомобил е оборудван с интелигентната автоматизирана скоростна кутия на Volvo - I-Shift с бутони, вградени в инструменталния панел. Това осигурява по-малко превключвания на предавките, по-малко умора и повече комфорт за водачите. Сред другите ефективни решения на борда са онлайн системата за управление на автопарка Dynafleet, навигация със сензорен дисплей, системата I-See с топографска карта, пълен пакет спойлери и енергийно ефективни гуми.

"Volvo FH Reloaded е създаден едновременно с грижа за шофьора и мисъл за бизнеса. От една страна той предлага комфорт и редица "умни" решения, подпомагащи водача и от друга е конфигуриран така, че да намали разхода на гориво с до 10%. Освен положителни отзиви вече имаме и първите заявки на Volvo FH Reloaded от клиенти в България", обясни Иван Зънзов, търговски директор Волво Тракс България.

Volvo FH Reloaded демонстрира на практика ефективността на иновативните софтуерни решения. Комбинацията от обновената система за управелние на автопарка Dynafleet и интелигентния софтуер I-See за превключване на предавките според релефа на терена, позволяват не само проследяването на работата на шофьора, но и подпомагането му в избора на най-добрите решения. Информацията за топографската карта вече е достъпна не само в "облака" на Volvo Trucks, но е инсталирана и в бордовия компютър на камиона. Така могат да се изберат различни автоматизирани режими, които да позволят оптималното използване на кинетичната енергия и съответно да намялят разхода на гориво.

Освен помощ от "софтуера-приятел", водачите са улеснени и със смяната на предавките чрез бутони на таблото, което намалява умората. Те получават и високо ниво на комфорт в кабината от типа Globetrotter Sleeper Cab - с едно легло. Допълнителната шумоизолация не само прави работата и почивката по-приятна, но и намалява разходите за затопляне и охлаждане в кабината.

За повишаване на производителността на камиона към пакета се предлагат „Сини" сервизни договори и постоянна свързаност със сървърите на Volvo за онлайн диагностика на системите на камиона, като това цели намаляване на престоите.

Volvo FH Reloaded вече беше тестван от стотици български шофьори по време на квалификационните кръгове на състезанието за ефективно шофиране на камиони Drivers Fuel Challenge 2018. Това ще е и камионът, на който ще премерят сили финалистите в шампионата в края на юни.

По време на Truck Expo 2018 на щанда на Volvo Trucks ще бъдат показани и три от най-мощните камиони серийно производство в света - Volvo FH16 със 750 к.с., най-здравият представител в гамата на шведския производител - Volvo FMX с "пълзящи" предавки, предназначен за тежки строителни задачи и "по-малкият брат" Volvo FL за градска дистрибуция, който става все по-популярен у нас. Акцент в представянето тази година ще бъдат надстройките за повдигане на товари тип "hook-lift". Те ще бъдат показани в два варианта - на мощния Volvo FH16 със 750 к.с. и Volvo FL.

4 юни 2018 г.

За допълнителна информация, моля, обърнете се към 
Ина Игнатова, тел.: 02 40 32 719, e-mail: ina.ignatova@volvo.com