TRUCKS

Българските шофьори на камиони са герои в специална кампания на Volvo Trucks

Актьори и шофьори на камиони се включват в кампанията „Героите зад волана – Героите зад кадър“ на Волво Груп България. С 15 видеа, които ще бъдат пуснати в социалните мрежи през декември, компанията иска да привлече общественото внимание върху важността на професията и огромния труд, който полагат родните професионалисти.
Българските шофьори на камиони са герои в специална кампания на Volvo Trucks

“Неслучайно избрахме декември за нашата кампания. Това е месец традиционно свързан със семейството и празниците. Хората извън бранша обаче рядко си дават сметка, че за една огромна група българи това е най-тежкият месец в годината.”, обясни Иван Зънзов, Търговски директор, Волво Тракс България. “Над 100 000 българи изкарват прехраната си именно като професионални шофьори на камиони. Около една трета от тях са далече от дома и семействата си на празниците. Затова за нас беше важно да засвидетелстваме уважение към труда им, без който никой не може, а често остава пренебрегнат.”, допълни той.

Дългогодишната работа на компанията с шофьорите на камиони в България показва, че именно раздялата с близките е най-голямото предизвикателство за тях. Това е представено и като тема в 15-те видеа. В тях освен десетки шофьори от различни компании в бранша се включват и звездите от филма “Привличане” – Яна Маринова, Александър Сано, Башар Рахал и Живко Сираков.

“Героите зад волана – Героите зад кадър” припомня, че работата на шофьорите е изключително важна, за да може светът около нас да функционира по познатия ни начин. Трудът на родните професионалисти осигурява пряко живота на техните семейства или на общо около половин милион българи. Той е и ключов фактор и за развитието на българската икономика като транспортният бизнес формира над 15% от БВП.

“Желанието ни беше да представим българските шофьори освен като професионалисти, в съвсем човешки план. Освен това за нас беше важно да разбием някои клишета, които съществуват за т.нар. “тираджии” и които в днешно време изкривяват представата.”, каза още Иван Зънзов. “Надяваме се посланието ни да накара хората да се замислят и да има повече уважение към професията на шофьора.”

Непосредствено преди Коледните празници ще се появи и специално видео, което Волво Груп България подготви като поздрав за всички български шофьори на камиони и техните семейства. В него големите малки герои са осем деца на професионални водачи – Никол, Криско, Калина, Яна, Симона, Гого, Боги и Веси.  

За допълнителна информация, моля, обърнете се към
Ина Игнатова, e-mail: ina.ignatova@volvo.com

Volvo Trucks предлага цялостни транспортни решения за професионални и взискателни клиенти, като предлага пълна гама от средни до тежки товарни автомобили. Поддръжката на клиентите е осигурена чрез глобална мрежа от 2 100 дилъри и сервизи в повече от 130 държави. Товарните автомобили от Volvo се сглобяват в 16 държави на различни континенти. През 2017 г. над 112 000 товарни автомобила Volvo бяха предадени на клиенти в целия свят. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на товарни автомобили, автобуси, строително оборудване и,двигатели за морско и промишлено приложение. Групата предлага решения за финансиране и сервизно обслужване. Работата на Volvo Trucks се базира на основните ценности на компанията: качество, сигурност и грижа за околната среда.