TRUCKS

Volvo Trucks с нови решения за по-нисък разход на гориво

Volvo Trucks въвежда подобрения в D11 и D13 двигателите на влекачите Volvo FH, FM и FMX. Така шведският производител не само покрива новите изисквания на Eвро 6, версия D, но и намалява разхода на гориво.
Volvo Trucks с нови решения за по-нисък разход на гориво

“Търсим всякакви възможности, за да намалим консумацията на нашите камиони, защото знаем, че в момента около една трета от разходите на превозвачите са именно за гориво.”, обяснява Клас Нилсон, Президент на Volvo Trucks. “Днес доказваме, че с комбинация от малки подобрения можем да постигнем съществена оптимизация. И то без компромис в работата и продуктивността на камионите.”

Евро 6, версия D въвежда още по-строги изисквания за превозните средства, които трябва да отговарят на стандартите за емисии при нормални експлоатационни условия. Volvo Trucks ги посреща с нов софтуер за двигателя и въвеждане на подобрено покритие в системата за отработените газове.

Модернизираният дизелов двигател D13 използва и нов тип VDS-5 с ниско вискозно масло и нови бутални пръстени, които намаляват вътрешното триене и съответно консумацията на гориво. Двигателят с мощност 500 к.с. постига допълнителна икономия, като запазва високата степен на компресия, както при модификациите с 460 и 420 к.с.

Интелигентният софтуер I-See, който използва топографски данни за маршрута, за да подпомогне избора на оптимална скорост, ускорение и спиране, също има подобрения. Той е проектиран да използва мощността на камиона по най-добрия начин, като вече има усъвършенствана стратегия за избор на предавки и движение по инерция, което позволява и по-ефективно използване на функцията I-Roll.

"Тези подобрения ще помогнат на клиентите ни да спазват новите изисквания за емисиите, като в същото време ще подобрят ефективността на горивото за нашите камиони Volvo FH, FM и FMX", казва Клас Нилсон.

Новите двигатели могат да бъдат поръчвани от края на декември 2018.

За допълнителна информация, моля, обърнете се към
Ина Игнатова, e-mail: ina.ignatova@volvo.com

изтегляне на висока резолюция: https://bit.ly/2E561r5
Линк към видео: https://youtu.be/YJMUtL0rXEA

Volvo Trucks предлага цялостни транспортни решения за професионални и взискателни клиенти, като предлага пълна гама от средни до тежки товарни автомобили. Поддръжката на клиентите е осигурена чрез глобална мрежа от 2 100 дилъри и сервизи в повече от 130 държави. Товарните автомобили от Volvo се сглобяват в 16 държави на различни континенти. През 2017 г. над 112 000 товарни автомобила Volvo бяха предадени на клиенти в целия свят. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на товарни автомобили, автобуси, строително оборудване и,двигатели за морско и промишлено приложение. Групата предлага решения за финансиране и сервизно обслужване. Работата на Volvo Trucks се базира на основните ценности на компанията: качество, сигурност и грижа за околната среда.