TRUCKS

Новите камиони Volvo FMX, FH, FH16 и FM оформят „кулата“

| 1 минута четене | 1 минута четене
Най-голямото представяне на пазара на Volvo Trucks досега заслужава голямо анонсиране. Във филма „Кулата“ виждаме новите камиони Volvo FMX, Volvo FH, Volvo FH16 и Volvo FM, подредени един върху друг, заедно с президента отгоре.

Представянето на пазара на повече от един камион едновременно е почти нечувано в автомобилната индустрия. Затова Volvo избра да представи новата си гама с впечатляващ филм, заснет през нощта, който демонстрира всичките четири камиона в зрелищна 15-метрова, 58-тонна кула. С приближаването към кулминацията на филма става ясно кой е човекът, който стои върху нея – Рогер Алм, президентът на Volvo Trucks.

„Това е най-мащабното представяне на пазара на нови модели от Volvo Trucks. Новите камиони ще имат огромно влияние върху рентабилността и способността на нашите клиенти да се конкурират както за бизнес, така и за най-добрите водачи. Свикнал съм да бъда над нещата, но за мен снимането на кулата от камиони определено беше необичаен работен ден“, казва Рогер Алм.

Филмът е заснет в края на 2019 г. недалече от родния град на Volvo, Гьотеборг, Швеция. Както кулата от камиони, така и по-голямата част от визуалните ефекти са истински. 

„Кулата стана възможна най-вече благодарение на здравия строителен камион Volvo FMX и новия му спомагателен мост за 38 тона, който може да издържи теглото на останалите камиони. Също така изискваше постоянна скорост и посока, които бяха постигнати чрез технологията Volvo Dynamic Steering и опитен водач на камиони“, казва Маркус Викстрьом, инженер във Volvo Trucks и част от екипа, работил по кулата.

За да разберете как е направена кулата, вижте филма „Зад кулисите“.

Свързани новини