TRUCKS

Нова гама камиони, създадена с мисъл за водача

| 4 минути четене | 4 минути четене
Volvo Trucks представя четири нови камиона със силен фокус върху работната среда, безопасността и производителността на водачите.
Четирите нови тежкотоварни камиона „ще предоставят на клиентите ни по-силни аргументи в конкурентната борба за привличане на най-добрите водачи“, казва президентът на Volvo Trucks.

„Много сме горди с тази голяма, перспективна инвестиция“, казва Рогер Алм, президент на Volvo Trucks.

Четирите тежкотоварни камиона: Volvo FH, FH16, FM и FMX представляват около две трети от доставките на Volvo Trucks. 

Новите Volvo FM и Volvo FMX имат чисто нова кабина, както и много от същите функции на индикаторното табло като своите по-големи събратя Volvo. Вътрешният им обем е увеличен с до един кубичен метър, което осигурява по-добър комфорт и повече работно пространство.

При Volvo FH и Volvo FH16 безопасността е допълнително подобрена с функции, като например адаптивни дълги светлини. Системата подобрява безопасността за всички участници в движението, като автоматично изключва избрани сегменти от дългите LED светлини, когато има насрещно движение или друго превозно средство зад камиона. 

Сега в зоната на водача има напълно нов интерфейс за информация и комуникация, насочен към улесняване на обзора и управлението на различни функции, което води до по-малко стрес и разсейване. Индикаторното табло е изцяло дигитално, с 12-инчов екран, който помага на водача по-лесно да избере необходимата информация по всяко време. Опционален 9-инчов допълнителен дисплей може да осигури информация, забавление, помощ при навигация, транспортна информация и наблюдение на камерите.  

„Нашите нови камиони ще помогнат на водачите да работят още по-безопасно и по-продуктивно и ще предоставят на клиентите ни по-силни аргументи в конкурентната борба за привличане на най-добрите водачи“, добавя Рогер Алм. 

Volvo FH16

Комбинация от комфорт и мощност
Новото поколение Volvo FH16, което успешно съчетава нови функции за безопасност, работна среда, ориентирана към водача, и най-новите технологии. Увеличената товароносимост на предния мост, както и задно- и предноразположения спомагателен мост с по-добри ъгли на завиване подобряват маневреността и производителността. Модернизираното арматурно табло включва практични нови места за съхранение и изцяло дигитално 12-инчово индикаторно табло с висока разделителна способност. За особено трудни операции се предлага също нов спомагателен мост до 38 тона.

АКЦЕНТИ
– Адаптивни дълги светлини подобряват безопасността за всички участници в движението.
– Увеличена товароносимост на предния мост, задно- и предноразположения спомагателен мост с по-добри ъгли на завиване.
– Предлага се нов спомагателен мост до 38 тона за особено трудни операции.
– Опционален 9-инчов допълнителен дисплей.

Volvo FH

Най-доброто ниво на комфорт при превози на дълги разстояния
Новият Volvo FH има преработена кабина, иновативни функции за безопасност и фокусирана върху водача работна среда. Обновеното вътрешно работно пространство е съсредоточено около модернизирано арматурно табло, което разполага с изцяло дигитално 12-инчово индикаторно табло с висока разделителна способност. Отвън адаптивните дълги светлини подобряват безопасността за всички участници в движението. С помощта на различни конфигурации от задвижване и шаси Volvo FH може да бъде приспособен за широк спектър от приложения и да позволи значителни икономии на гориво и емисии на CO2

АКЦЕНТИ
– Адаптивни дълги светлини подобряват безопасността за всички участници в движението.
– Задвижван с газ LNG двигател, съвместим с Euro 6, предлаган на много европейски пазари.
– Опционален 9-инчов допълнителен дисплей.
– Нова система с четири акумулатора гарантира, че винаги има резервно захранване за стартиране на двигателя.

Volvo FM

Удобното работно място
Новият тежкотоварен камион Volvo FM е проектиран да бъде най-доброто работно място на колела. Съвсем новата кабина има аеродинамична форма и повдигнати предни колони, което осигурява до един допълнителен кубичен метър пространство и повече светлина. Нов волан с опция за накланяне предлага на водача по-ергономична позиция на шофиране. Интериорът е подчертан от ново арматурно табло, което включва 12-инчово индикаторно табло с висока разделителна способност и лесен за използване интерфейс. В допълнение към подобрената видимост за водачите другите подобрения за безопасност на новия Volvo FM включват адаптивен круиз контрол (ACC), който сега работи при всяка скорост до нула км/ч. 

АКЦЕНТИ
– Нова кабина с повече пространство и аеродинамична форма.
– По-добра видимост благодарение на по-ниската линия на вратите, новите огледала за обратно виждане и ъгловата камера от страната на пътника.
– 12-инчово дигитално индикаторно табло с четири различни изгледа на екрана.
– Опционален 9-инчов допълнителен дисплей.

Volvo FMX

Винаги се справя – на пътя и извън него
Новият Volvo FMX се отличава с изцяло нова кабина, увеличен полезен товар и иновативни функции за безопасност. Предлага се с най-тежката добавка към гамата шасита на Volvo – опционален спомагателен мост за 38 тона, който позволява бруто тегло на композицията (БТК) до 150 тона. За особено тежки приложения, като рудодобив, се предлага опционален стоманен покривен люк с ръкохватка за авариен изход, която сваля целия люк. От вътрешната страна просторният интериор се характеризира с модерно активно индикаторно табло, включващо 12-инчов дисплей с висока разделителна способност, и нов волан с опция за накланяне, който предлага на водача по-ергономична позиция на шофиране.

АКЦЕНТИ
– Изцяло нова кабина с издръжлив екстериор.
– Опционален спомагателен мост за 38 тона позволява БТК до 150 тона.
– Нов панел за контрол на сцеплението помага на водача да се справи с потенциално опасни ситуации.
– Опционален 9-инчов допълнителен дисплей.

Свързани новини