TRUCKS

Новата кабина XXL FH предлага на водачите дом далеч от дома

| 3 минути четене | 3 минути четене
По-голяма кабина, увеличено пространство за багаж и едно от най-големите легла в отрасъла. Volvo Trucks увеличи обема на своята и без това просторна кабина FH за повече комфорт за живеене при превози на дълги разстояния.
Продажбите стартират през март 2019 г. Производството започва през юни за Европа и през август за Австралия.

Популярната кабина FH на Volvo Trucks вече е със супер размери! Новата версия XXL на кабината FH е проектирана да бъде дом извън дома за водачи, извършващи изморителни превози на дълги разстояния. А разликата е наистина голяма: Кабината е цели 600 литра по-голяма от просторната FH, което дава на водачите много повече пространство за раздвижване. Освен това тя включва по-голямо легло и много допълнително леснодостъпно пространство за багаж.

За да се получи такава, каквато е, FH на Volvo Trucks беше преустроена чрез преместване на задната стена на кабината с още 25 см назад и укрепването ѝ със С-колони. Резултатът е много по-дълга кабина, която е достатъчно здрава, за да отговаря на високите стандарти за безопасност на Volvo Trucks.

„Искахме много по-голяма кабина, която има също и здравината да издържи на тестовете с челен удар на Volvo Trucks, но без да добавяме твърде много тегло. Кабината XXL се справя и на двата фронта“, казва Ларс Франк (Lars Franck), продуктов мениджър „Специално предложение на автомобили“ във Volvo Trucks.

За да осигури добър нощен сън, кабината XXL има едно от най-големите легла в отрасъла. Леглото е с 13 см по-дълго и с 25 см по-широко от това в стандартната кабина FH, като дава на водача достатъчно допълнително място над главата и пространство за изтягане. А новият матрак е изработен с технологията S-Touch, която интегрира възглавница от полиетерна пяна върху всяка пружина.

 

„Добре отпочиналият шофьор е по-защитен и по-щастлив. Затова искахме да предложим наистина голямо легло, което е също така изключително удобно“, казва Йоаким Вернерсон (Joacim Vernersson), главен проектен мениджър „Специални автомобили“ във Volvo Group Trucks Technology.

Интериорът на кабината е проектиран да бъде гъвкав и практичен. С 50 допълнителни литра пространство за багаж във всяко отделение под леглото водачите могат да вземат много повече лични вещи със себе си на дълги пътувания. Долното легло може също да се поръча с функция за накланяне за подобрена гъвкавост и комфорт.

„Много водачи на камиони Volvo пътуват по цели седмици, без да се прибират. За тях кабината XXL е проектирана да осигури гъвкавост и комфорт от световна класа“, казва Йоаким Вернерсон.