TRUCKS

Спестете разходи за гориво с актуализираната I-See

| 2 минути четене | 2 минути четене
Самообучаващата се система I-See сега е актуализирана чрез добавянето на облачни картографски данни, което позволява да се използва в повече ситуации, подобрявайки функционалността, управляемостта и най-вече разходите за гориво.
Базираната на карти система I-See предлага на водачите по-добро покритие и функционалност

От внедряването си през 2012 г. I-See на Volvo Trucks успява да помага на водачите да пестят гориво при движение по хълмист терен чрез анализиране на топографията и избиране на оптималната предавка и скорост. Напълно самообучаващата се система вече е допълнително усъвършенствана с добавянето на облачни картографски данни.

„Чрез съхранение на всички картографски данни в облака обновената I-See може да изтегли само данните, които и когато са ѝ необходими“, казва Йохан Акселсон (Johan Axelsson), „Системи за управление на силовото предаване“, Volvo Trucks. „Това гарантира, че картите винаги са актуални и по-точни. Означава също и, че има налични данни и за по-малки пътища.“

ПОДОБРЕНИЯ
Сравнение с предишната версия на I-See

  • Намаляване на разхода на гориво с още един процент
  • По-добро покритие
  • По-плавно усещане при шофиране
  • Автоматично актуализираща се система (без необходимост от посещение на сервиз)
  • Решение с възможност за връщане към старата версия на I-See, ако пътят не е обхванат в картата или връзката със сървъра прекъсне


Досега I-See беше най-подходяща за водачи, извършващи превози на дълги разстояния по главни пътища. С по-добрия достъп до картографски данни обаче новата версия може да се използва на повече места и в повече ситуации.
С подобреното покритие и функционалност на актуализираната I-See разходът на гориво може да се намали с още един процент. Другите подобрения включват по-добро интегриране с адаптивния круиз контрол, което позволява повече стабилност при превключването на предавките.

„Когато шофирате с обновената I-See, това, което прави най-силно впечатление, е подобрената управляемост“, добавя Йохан Акселсон. „Усещането при превключването на предавките е за повече стабилност и предсказуемост и има повече търкалящо движение. А с подобрената интеграция е възможно дори да шофирате зад друг автомобил и пак да се възползвате от икономиите на гориво на системата.“

  1. Натрупва инерция
    I-See знае кога следва изкачване, затова камионът ускорява и остава на висока предавка за по-дълго време.
  2. Избягва превключване към по-ниска предавка
    Чрез предотвратяване на ненужните смени на предавките I-See ви дава възможност да направите изкачването по-плавно и с по-голяма горивна ефективност.
  3. Ограничава скоростта на билото
    При приближаване на спускане I-See прекратява ненужното ускоряване на товарния автомобил.
  4. Движение по инерция преди спускането
    За да пести енергия и да намали необходимостта от спиране, I-See временно изключва трансмисията точно преди спускането по склона.
  5. Контролира спирането при спускане
    I-See знае къде свършва един склон и къде започва следващият. При нужда системата задейства спомагателните спирачки за максимална ефективност.
  6. Извършва подготовка за следващото изкачване
    Преди изкачване I-See оставя товарния автомобил да се движи без подаване на газ, за да набере скорост и инерция и да извърши изкачването без усилие.