TRUCKS

25 герои на Volvo FH

Volvo FH е камионът на водачите. Но преди да стигне до водача, той преминава през умовете и ръцете на огромен брой всеотдайни служители. Вижте 25 от героите, които работят усилено, за да направят така, че всеки Volvo FH да допринася за успеха на вашия бизнес.
Мъж стои пред Volvo FH

25: Стиг Фалк. Гьотеборг, Швеция
Промишлен дизайнер (1993)

– Бях промишлен дизайнер през 1993 г., когато Volvo FH беше пуснат на пазара. Най-много се гордея с това, че започнахме толкова рано в процеса с конструирането и че вече знаехме какво искаме да направим. Когато видя Volvo FH днес, се чувствам доволен.

24: Вийнанд ван ден Бринк. Бесд, Холандия
Мениджър „Специални продукти и иновации“
  

– Все още мисля, че въвеждането на Volvo FH през 1993 г. беше изключително събитие. Това беше истинска революция по отношение на технологията на кабината и двигателя. Ентусиазмът на дилърите и клиентите надмина всички очаквания, които ясно си личаха по броя на поръчките. За мен лично е невероятно, че имам активна роля в трансфера на знания от холандския пазар към централата на Volvo и обратното, както и в адаптирането на камионите към специфичните изисквания на холандския пазар.

23: Стафан Рьодьедал. Гьотеборг, Швеция
Старши продуктов мениджър, Volvo FH

– Volvo FH е разработен, за да привлича най-добрите водачи и в същото време да осигури на собственика възможно най-високата производителност. 

22: Райли Рийберг. Естония, Талин
Мениджър „Продажби и маркетинг“ във Volvo Trucks

– Бях част от стартовия екип на Volvo FH4 в Гьотеборг през 2012 г. и за мен беше удоволствие да виждам как камионите се доставят на нашите клиенти в Естония. Работата ми е да се уверя, че нашите клиенти са включени в общността на Volvo и могат да се насладят на пътуването си с камионите. С малък и отличен екип по продажбите ние гарантираме, че камионите Volvo FH се доставят на нашите клиенти по най-добрия начин.

21: Томас Туресон. Лундби – Гьотеборг, Швеция
Мениджър на сегмент – Превози на дълги разстояния

– От 1993 г. Volvo FH задава нови стандарти в сферата на товарните превози. Моята глобална отговорност е да се уверя, че това продължава да е така, че сме двигател на прогреса и че Volvo FH винаги е първият естествен избор на клиентите.

20: Матс Карлсон Линд. Гьотеборг, Швеция
Директор „Продуктово планиране“

– Прекарах 35 години от живота си като част от развитието и еволюцията на камионите Volvo. Участвал съм във всички големи обновления през тези години. Много е приятно да виждам и чувам мнението на клиентите за новите неща, които представяме. Това дава много енергия, за да продължаваме да се опитваме всеки път да надминаваме очакванията на нашите клиенти.

19: Соня Родригес. Куритиба, Бразилия
Координатор „Производствена линия F“

– Моята роля за превръщането на Volvo FH в страхотен камион е да управлявам ангажирани хора, които произвеждат висококачествен автомобил, който впечатлява и буди възхищение у всички на пътя.

18: Ескил Стуресон. Гьотеборг, Швеция
Главен инженер

– Като главен ръководител на проекта за Volvo FH, пуснат на пазара през 2002 г., имах честта да работя с фантастичен екип, който разработи успешния Volvo FH!

17: Симона Ханун. Туве – Гьотеборг, Швеция
Монтажник

– Правя всичко възможно да изпълнявам задачите си по шасито на базовия модул, за да предам безупречен камион с високо качество на нашите клиенти.

16: Роман Трозин. Талин, Естония
Териториален мениджър, VFS Естония

– Предлагам гъвкави и разумни финансови решения на клиенти, които желаят да закупят Volvo FH. Работя в тясно сътрудничество с търговския екип на Volvo Group, за да се уверя, че нашите клиенти получават подходящи услуги за поддръжка на своите камиони FH.

15: Ида Лейтнер. Туве – Гьотеборг, Швеция
Монтажник

– Моята част от работата е да осигуря качествено натоварване на контейнера за доволни клиенти.

14: Мартин Томлинсън. Уоруик, Обединено кралство
Ръководител „Продуктова демонстрация“, Обединено кралство и Ирландия

– Демонстрирам Volvo FH – най-добрия камион на пазара – на нашите клиенти и журналисти.

13: Диого Диас дос Сантос. Куритиба, Бразилия
Производство GTO E&BM

– Работим всеки ден с интензивност и ангажираност, винаги фокусирани върху успеха на клиента. Редица автомобили минават през ръцете на нашия екип и винаги се стремим да имаме безопасна и здравословна среда, тъй като това ни дава възможност да доставяме отлично качество.

12: Глен Йохансон. Гьотеборг, Швеция
Мениджър „Безопасност на продуктите“

– Работех като ръководител на проекта за въздушна възглавница, когато през 1995 г. Volvo Trucks стана първият производител на тежкотоварни камиони, който въведе въздушната възглавница за водача. Освен всички предизвикателства, като например разработването на самата система на въздушните възглавници, най-доброто доказателство за цялостната безопасност при удари на FH получих през 1997 г., когато на първата страница на германски вестник видях да пише: „Благодаря на Бога и Volvo за оцеляването си при катастрофата“. Това беше изявление на водач на оборудван с въздушна възглавница Volvo FH, който се бе ударил отзад в паркиран камион с много висока скорост по магистралата. Шофьорът е излязъл от кабината след катастрофата без никакви наранявания и се е върнал на работа след няколко дни. 

11: Сандер Койвисте. Тарту, Естония
Администратор по продажбите

– Работя като администратор по продажбите и съм посланик на Volvo, който гарантира, че Volvo FH ще бъде предаден на клиента с необходимото обучение, така че камионът да бъде използван по най-добрия начин. Винаги работя в най-добрия интерес на клиента.

10: Шилпа Виджаякумар. Бангалор, Индия
Младши инженер-механик, спирачки и гуми

– Работя със спирачки и техните CAD модули, включително за да ги документирам; по този начин помагам да се гарантира, че всеки камион получава правилните части. 

9: Бьорн Андерсон. Гьотеборг, Швеция
Старши главен инженер

– Да работя с творчески и новаторски технологии от 44 години, като например първата въздушна възглавница за тежкотоварни камиони и разработването на кормилната колона за Volvo FH, която все още е от световна класа, беше и все още е много вълнуващо.

8: Джон Комър. Уоруик, Обединено кралство
Ръководител „Продуктов мениджмънт“

– За мен е голяма чест и привилегия да работя с Volvo FH и да наблюдавам как осигурява напредък през последните 25 години и което е още по-важно, как осигурява успех на клиентите. Карах първия камион за полеви изпитания от Гьотеборг до Локърби в Обединеното кралство през декември 1992 г. Докато шофирах по M6, мислех, че ще има голямо произшествие в южна посока, тъй като всеки шофьор на камион държеше радиостанция и зяпаше с любопитство, за да види по-добре впечатляващия аеродинамичен профил. Зашеметяващ през 1993 г., който впечатлява и днес – честита 25-та годишнина на Volvo FH.

7: Клаудио Галерани. Болтиере – Зингония, Италия
Търговски директор

– Целият ми трудов живот и кариера във Volvo са тясно свързани с Volvo FH, като се започне от първото пускане на пазара през 1993 г. Оттогава следвам растежа на този чудесен камион във всички фази на разработване през всичките тези години: винаги иновативен, винаги една крачка напред в сравнение с всички останали конкуренти. Да го продавам всеки ден винаги ми носи ново удовлетворение и мотивация да продължавам напред.

6: Анджан Ивк. Бангалор, Индия
Старши инженер „Поддръжка за адаптиране на специални автомобили и клиенти“

– Работя с технически решения и поддръжка за преобразуване на автомобили, за да отговарят на уникалните изисквания на клиентите. 

5: Ракел Амадори. Куритиба, Бразилия.
Мениджър за закупуване по проекта във Volvo Group Латинска Америка

– Аз съм мениджър за закупуване по проекта във Volvo Group. Отговарям за разработването на нови части за камиони и за мониторинга на ефективността на веригата за доставки. Част от работата ми е да преговарям за най-добрите условия за снабдяване на линията на Volvo. Работя в „Интериор на кабината“ и разработвам нова седалка, легло, вътрешна тапицерия, завеси за камиона Volvo FH.

4: Хосе Мигел Алберкийа. Мадрид, Испания
Мениджър „Търговско предлагане на пазара за услуги“

– Пускането на пазара на FH беше първото ми голямо събитие във Volvo. Бих искал да представя всички хора, които са работили през тези 25 години, работят и ще работят в следпродажбеното обслужване, за да поддържат високото качество на FH на пътя.

3: Мариус Бениулис. Вилнюс, Литва
Ръководител на търговския екип за пазара на услуги

– Заедно с колегите си отговарям за успешната работа на отдела „Пазар на услуги“. Работим с продажби на услуги и продукти, анализираме продуктови групи и сегменти от клиенти, създаваме различни промоции на услуги и специални оферти. Всеки ден идвам на работа и знам, че успехът на една компания започва с това, което мога да направя, за да подобря качеството. Дори и най-малкото подобрение води до големи промени накрая.

2: Катарина Нотемир. Гьотеборг, Швеция
Ръководител на екип

– Започнах в моделния цех на Volvo Trucks през 1989 г. като моделен дърводелец и още от първия ден работих за създаването на модели за кабината на Volvo FH. Оттогава работя като ръководител на екипа в моделния/прототипния цех за разработване на кабината с непрекъснато подобрение и качество.

1: Агиналдо Оливейра. Куритиба, Бразилия
Производство GTO E&BM

– Аз съм ръководител на екип и работя в цеха за окончателно разрешение за пускане на пазара на камионите FH. Извършваме функционално тестване на автомобилите и проверяваме целия процес на сглобяване, за да изчистим камиона от грешки, така че да го доставим на нашите клиенти. Volvo FH е безопасен автомобил, изключително издръжлив, много удобен и най-важното: сглобен с мисъл за успеха на клиента.