Мощта на числата

Холандската компания Schenk Tanktransport извлича полза от предимствата на работата с товарни автомобили Volvo с олекотена конструкция на пазар с все по-силна конкуренция.

Посредством новите леки Volvo FH и Volvo FM, Schenk Tanktransport успя да увеличи значително полезния товар.

Братята Хари и Ариан Шенк са трето поколение от една холандска фамилия, която има успешна семейна транспортна фирма. В сектор, в който рентабилността зависи от максималната степен на използване на ремаркета цистерни, новите товарни автомобили Volvo FH и Volvo FM с олекотена конструкция осигуряват всичко, което е важно за тяхната работа. При нулев компромис относно безопасността и комфорта, товарните автомобили вече могат да превозват по-голям полезен товар чрез намаляване на теглото. От 2014 г. насам стана възможно създаването на няколко ключови спецификации на основния автомобил, което доведе до значително намаляване на брутното тегло. „Нашият идеален товарен автомобил би бил Volvo FH 4x2 с тегло под седем тона“, казва Хари Шенк. „Това е „магическата“ граница – теглото без товар на автомобилите, които извършват комбинирани регионални превози и превози на дълги разстояния. За нас това е жизненоважна комбинация.“

 

Семейство Schenk

Историята на успеха на Schenk продължава под ръководството на братята Хари и Ариан. Баща им Ари, който е тук с водача на Schenk Петер Феркойен, все още участва в работата на компанията.

Пълнене на резервоар на Schenk

Поради растящата конкуренция Schenk решава да инвестира в първата си цистерна. Тази инвестиция в крайна сметка доведе до автопарк с повече от 700 цистерни.

Когато обяснява възможностите за максимално голям полезен товар, Хари илюстрира колко е важно да разбираш математиката. „Ако един танкер се използва годишно за превоз на 1 400 товара, то само печалбата от 50 кг при полезния товар се превръща в грубо 70 тона превозен товар за една година. При 100 автомобила това прави 7 000 тона, а при петгодишна перспектива вече говорим за 35 000 тона. Това е мощта на числата за вас. Потенциалното увеличаване на полезния товар е огромно.“

Основана от дядото на двамата братя през 1925 г., Schenk превозва предимно течности и газове до 50-те години, когато установява връзки с различни петролни компании. Обширният списък с клиенти понастоящем включва мултинационални гиганти, като Shell, BP, Air Products и Linde. Централата им е с идеално разположение – на главната магистрала към източната част на Ротердам, между голямата пристанищна зона на града и Германия и другите големи европейски пазари. „Извършваме превози предимно от складове, заводи и рафинерии“, казва Ариан Шенк. „Те обикновено се намират около големите морски пристанища, като Ротердам, Амстердам, Антверпен и Хамбург. Продуктите достигат до всички видове клиенти, по-конкретно в Бенелюкс и Германия, но също и до тези в почти всички други европейски държави.“

Петер Феркойен

Днес е студен и мокър януарски ден; водачът на Schenk Петер Феркойен пристига на терминала Gate на пристанище Ротердам, за да получи товар от втечнен природен газ.

Взаимоотношенията на Schenk с Volvo Trucks датират от 1947 г. Според Ариан възможността за персонализиране на товарните автомобили Volvo за много специфичните курсове, извършвани от Schenk, ги прави много привлекателни. „Volvo Trucks са универсални и изключително всеобхватни. Това ни дава възможност понякога да даваме „втори живот“ на автомобилите в нашата компания, а голямото многообразие от спецификации означава, че можем да използваме автомобили Volvo практически за всеки тип превози, който извършваме.“

С повече от 500-те товарни автомобила Volvo, които в момента са в експлоатация, дейността на Schenk разчита много силно на позитивното партньорство. Увеличаването на максималния пробег е изключително важно, признава Ариан. „Нашите изчисления се базират на максималния брой работни часове и дни годишно, и ние гарантираме, че разполагаме с достатъчно водачи, който да съответства на този максимален пробег. Volvo Trucks разбира какво е важно за нас и с удоволствие ни съдейства по всякакви начини. Безопасността, общите разходи за собственост, теглото без товар, външният вид и удобството на водача са ключовите ни критерии при инвестирането в товарни автомобили. Ето защо товарните автомобили с олекотена конструкция представляват разумна инвестиция.“

 

Volvo FH на Schenk Tanktransport.

Връзките на Schenk Tanktransport с Volvo Trucks са установени още през 1947 г. Понастоящем 70 процента от 700-те автомобила в автопарка на компанията са Volvo.


Пристанище Ротердам е голямо и изглежда безкрайно. То е най-дългото в Европа и се простира далеч на запад от града, километър след километър покрай зони с контейнери, комини, тръби и резервоари за газ в Маасмлакте – земя, отвоювана от морето, която през последните години разшири още пристанището. Днес е студен и мокър януарски ден; водачът на Schenk Петер Феркойен пристига на терминала Гейт, за да получи пратка от втечнен природен газ. „Това ремарке е за Австрия“, ни казва той. Петер има тридесетгодишен шофьорски опит, като за първи път е шофирал един от товарните автомобили Volvo с олекотена конструкция на Schenk преди около година. „Първото нещо, което забелязах, беше олекотяването, камионът определено е много по-пъргав и чувствате разликата в теглото. Това, което най-много ми харесва при кабините с олекотена конструкция е, че не са правени отстъпки по отношение на пространството. За висок човек като мен е важно да има възможно най-голямо пространство за краката. Седалката е наистина удобна и функционалността е точно това, което бих очаквал от камион Volvo.“

Голямото разнообразие от спецификации означава, че можем да използваме автомобили Volvo практически за всеки тип превози, който извършваме.

Ариан Шенк

Собственик: Schenk Tanktransport

Хари Шенк

Хари Шенк, съсобственик на Schenk Tanktransport, вярва че предоставянето на най-добрите налични товарни автомобили помага на компанията да намери и задържи добри водачи.

Обратно в централата, братята Шенк се приготвят да пътуват до различни клиенти, намиращи се в Белгия и Германия. Когато говориш с тях, става ясно, че те отдават огромно значение не само на потребностите на клиентите си, но и на привличането на най-добрите водачи във фирмата. За тази цел те провеждат вътрешнофирмено обучение от няколко години насам. „Успехът на нашата фирма се основава на добрите водачи и персонал“, казва Хари. „За да се справим с това предизвикателство, в допълнение на базовите условия, предлагането на най-добрите налични камиони е начинът за намиране и задържане на хората. В крайна сметка водачите прекарват толкова много време в камионите си, а освен това професионалистите искат да работят с най-добрите инструменти.“

Транспортирането на течности и газове е сложна работа. Освен че има огромни диапазони на температурата и условията, трябва да се упражнява изключително внимание по време на товаренето, разтоварването и превоза. Серията товарни автомобили Volvo с олекотена конструкция е създадена и тествана според най-високите стандарти, които означава, че могат да им бъдат поверени и най-чувствителните товари. „Когато става дума за безопасност, нашите клиенти винаги изискват върхови характеристики. Това определя дали нашата фирма ще устои или ще пропадне“, казва Ариан Шенк.

Ариан Шенк

Ариан Шенк, съсобственик на Schenk Tanktransport, не се съмнява, че товарните автомобили с олекотена конструкция представляват разумна инвестиция.

Транспортирането на течности и газове е сложна работа. Освен че има огромни диапазони на температурата и условията, трябва да се упражнява изключително внимание по време на товаренето, разтоварването и превоза. Серията товарни автомобили Volvo с олекотена конструкция е създадена и тествана според най-високите стандарти, които означава, че могат да им бъдат поверени и най-чувствителните товари. „Когато става дума за безопасност, нашите клиенти винаги изискват върхови характеристики. Това определя дали нашата фирма ще устои или ще пропадне“, казва Ариан Шенк.

Schenk мисли за бъдещето и затова разширява и адаптира през цялото време автопарка си от товарни автомобили с олекотена конструкция. „За да използваме ефективно камионите си, изключително важно е те да бъдат надеждни“, добавя Хари Шенк. „Тъй като ги използваме толкова много – понякога до 7 500 часа годишно – ниското им тегло без товар е много важно. В крайна сметка, при такова интензивно използване всеки килограм товар е от значение. Ние се превръщаме в собствен транспортен отдел на нашите клиенти и сме наясно със специфичните характеристики, които ни отличават. Поглед както върху детайла, така и върху цялата картина. Гордеем се с нашите служители, а също и с нашите клиенти.“

 

Тъй като използваме камионите толкова много – понякога до 7 500 часа годишно – ниското им тегло без товар е много важно.

Хари Шенк

Собственик: Schenk Tanktransport

Спецификации на товарните автомобили Volvo FH с олекотена конструкция под 7 тона на Schenk

Спецификации на товарните автомобили с олекотена конструкция на Schenk.

Спецификациите на товарните автомобили Volvo с олекотена конструкция на Schenk позволяват увеличаване на полезния товар едновременно с поддържането на най-високи стандарти за безопасност, максимален пробег и комфорт на водача. Общият допълнителен полезен товар е 278 кг.

Най-големият диапазон на спецификации на пазара

От 2014 г. насам бяха направени голям брой подобрения с цел намаляване на теглото на товарните автомобили Volvo, включително при материалите, двигателите, мостовете и шасито. При някои приложения това доведе до намаляване на теглото с 500-600 кг в сравнение с традиционната конфигурация.
Volvo Trucks предлага понастоящем най-лекия товарен автомобил за работа – без влошаване на безопасността, характеристиките или качеството. Независимо от транспортната задача, можете да изберете правилната конфигурация за увеличаване на полезния товар. 

За да научите повече, се свържете с локалния дилър на Volvo.

Schenk Tanktransport

История: Schenk е основана като семейна компания още през 1925 г. Днес Хари и брат му Ариан Шенк са 3-тото поколение, което управлява компанията.
Услуги: Schenk се занимава с превоз на течности и газове, включително горива (40 процента).

Транспортна среда

Основана през: 1925 г.
Собственици: Хари Шенк, Ариан Шенк.
Брой служители: 1400.
Автопарк: Около 700 товарни автомобила (около 70 процента от които са Volvo).
Водачи: 1200.
Основни товари: Течностите включват горива и газове.
Допълнителен полезен товар: 278 кг.
Покривана територия: Бенелюкс, Германия и други европейски държави.
Основни клиенти: Shell, BP, Air Products и Linde.

Related News

По-леки товарни автомобили за по-голям полезен товар

Arclid Transport работи на пазар със силна конкуренция и трябваше да увеличи товароносимостта и да повиши производителността. Чрез инвестиране в специфични транспортни решения, комбинирано с обучение на водачите, мениджърът на автопарка Питър Конуей ...

ИТ подходът

Изключително важно е да знаете къде са товарните ви автомобили като местоположение в „реално време“ и какво точно превозват. Това успя да постигне Бен ван Льовен от Frigolanda....

Страхотни доставки

Преди двадесет години Марк Клеър купува фирма за дистрибуция на мляко и започва бизнеса си само с един товарен автомобил. Днес компанията му се счита за един от първостепенните доставчици на замразени стоки и стоки, изискващи контролирана ...

Филтриране на статиите

5 true 5