TRUCKS

Volvo FH Electric. От град до град в комфортна среда

Когато вашите транспортни маршрути се простират малко по-далеч, може би от град до град, това е правилният избор. Volvo FH Electric осигурява отличен комфорт и удобен изглед към трафика напред. Това е същият емблематичен и функционален камион, обичан от водачите по цял свят, с въглероден отпечатък, който отговаря на вашите амбициозни цели. За да се опрости преходът към електрически транспорт, камионът може да се достави с пакети за обслужване и поддръжка за зареждане, планиране на маршрути и електрически пробег, наблюдение на акумулаторите и др.

БТК до 44 тона

Мощност до 490 kW

Електрически пробег до 300 km

Запазете продуктивността и контрола си

Добавянето на електрически камион Volvo към вашата дейност е лесно. Сервизният договор Volvo Gold ще включва наблюдение на акумулатора и сигурен максимален пробег и доставки с прогнозно планиране на услугите. Добавихме и услуги за оптимизиране на използването на камиони, например с планиране на маршрут и електрически пробег, позициониране с енергийно състояние и отчети за проследяване. До всичко това има удобен достъп в портала на Volvo Connect, точно до другите функции за камиони и поддръжка. Маршрутите могат да се споделят между офиса и кабината, а водачът може лесно да преглежда състоянието на зареждане, да управлява паркинг отоплителя и др. чрез приложението MyTruck.

Плавно и мощно задвижване

Два или три електрически двигателя, комбинирани със скоростна кутия I-Shift, адаптирана за електромобилност, осигуряват гладко и мощно изживяване при шофиране. Огромната мощност до 490 kW/666 к.с. се управлява от уникална система за контрол на сцеплението, разработена също и за справяне с хлъзгави повърхности. Предлагат се различни режими на шофиране, за да зададете желаното ниво на работни характеристики, комфорт и потребление на енергия. Шестте акумулатора произвеждат до 540 kWh, осигурявайки достатъчен електрически пробег за много регионални задачи за превоз.

Спецификации – Volvo FH Electric

Характеристики

Volvo FH Electric

  
Конфигурации на мостовете

Влекач: 4×2, 6×2​, 6×4

Шаси кабина: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4

Всички мостове са с въздушно окачване

  

Кабина

Ниска спална кабина, спална кабина, кабина Globetrotter, кабина Globetrotter XL

  

Брутно тегло на композицията 

До 44 тона  
Капацитет на батерията180 – 540 kWh, 2 – 6 акумулатора.  

Електрически пробег

До 300 km (4×2 влекач с ремарке)  
Време за зареждане (пълно зареждане)

9,5 часа с променлив ток (43 kW)

2,5 часа с постоянен ток (250 kW)

  

Силова линия 

2 – 3 електромотора, скоростна кутия I-Shift  
Технически характеристикиДо 330 – 490 kW (450 – 666 к.с.) непрекъсната мощност   

Приложения

Подходящо за каросерия. 3 PTO (електрически, механичен и трансмисионен)

  

 

   

 

ВСЕКИ КАМИОН. ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ.

Електрически камиони, конструирани с цел. Към нулеви емисии.

Намиране на местен дилър

ЧЗВ за електромобилността

Нашите изцяло електрически решения