TRUCKS

Гамата Volvo Aero. Разширена.

Представяме ви нашия най-икономичен камион досега. Аеродинамичният силует с удължена предна част и система за наблюдение с камери не само му придава смела естетика, но също така допринася за значителни икономии на енергия. Десетилетия на революционни иновации по отношение на ефективността, комфорта и безопасността, заедно с обширни изследвания, разработки и тестове, ни доведоха дотук: новата гама Volvo Aero.

До 5% увеличение на икономиите на гориво

Новата, аеродинамично проектирана разширена предна част и системата за наблюдение с камери заедно с интелигентните дизайнерски характеристики, като например подобрени уплътнения на кабината, новата зона с отличителни знаци и разширението на горната странична престилка, значително намаляват съпротивлението – което води до намаляване на разхода на гориво на Volvo FH Aero с до 5%*.

 

Прочетете повече за разработката, която стои зад

Подобрете още повече своята енергийна ефективност

Volvo FH Aero и Volvo FH16 Aero са проектирани за ефективно шофиране при високи скорости, без значение дали сте избрали електрическо, газово или дизелово силово предаване. В допълнение към новата аеродинамична удължена предна част и системата за наблюдение с камери новите дискови спирачки без съпротивление, подобрената функция I-See и известната система I-Save могат да ви спестят енергия и да намалят още повече вашия въглероден отпечатък.

Приспособен към вашите маршрути, благодарение на I-See

I-See оптимизира скоростта, превключването на предавките, движението по инерция и спирането чрез двигателя за конкретния маршрут, когато шофирате с активиран круиз контрол. Подобрената функция I-See вече взема предвид и предстоящата топография, завои, кръгови кръстовища и информация за трафика в реално време. Това означава, че можете да използвате круиз контрола в още повече ситуации, за да подобрите горивната ефективност, след като тръгнете на път.

Разберете повече за I-See

Система за наблюдение с камери

Системата за наблюдение с камери включва три камери. Премахването на огледалата води до по-голяма пряка видимост, тъй като няма корпуси на огледалата, които да блокират която и да е част от вашия изглед. Системата за наблюдение с камери допълнително подобрява видимостта назад в дъждовни и мъгливи условия и минимизира смущенията, причинени от пряка слънчева светлина. Всичко това допринася за по-доброто изживяване на водача.

Подобрена видимост

В допълнение към подобряването на аеродинамиката системата за наблюдение с камери отваря зрителното поле както в добри, така и в трудни условия. Нощният режим помага на водача да шофира в тъмнината, а режимът за видеоохрана позволява на водача да вижда извън камиона, дори когато завесите са дръпнати.

Подобрено изживяване на водача

Очаквайте дълги маршрути и се насладете на истинско качествено прекарано време в кабината си. Интуитивният интерфейс за водача, новата система за информация и забавление и аудиосистемата предлагат удобно използване, независимо дали шофирате, или почивате. Всичко, от което се нуждаете, е на върха на пръстите ви.

Гамата Volvo Aero. Разширена.

Гамата Volvo Aero е проектирана да пести енергия и включва различни силови предавания и дизайни на кабината, за да осигури най-доброто за вашия бизнес. Изберете между дизелови, електрически и газови силови предавания и приспособете вашия камион Volvo към вашите операции, осигурявайки както комфорт на пътя, така и интелигентни функции за подобряване на производителността.

Не пропускайте важни новини абонирайте се за актуализации. 

* Действителната икономия на гориво може да се различава в зависимост от много фактори, като например скорост на шофиране, използване на круиз контрол, спецификация на автомобила, натоварване на автомобила, действителна топография, шофьорски опит на водача, поддръжка на автомобила и метеорологични условия.

 

Описаните характеристики може да не са стандартни или налични за всички нива на оборудване и опции за силово предаване.

Тръгнете на път с по-малко съпротивление

Научете повече за нашето ново разширено семейство и как аеродинамичният дизайн може да промени вашия бизнес.