TRUCKS

Научете повече за това как поддържаме този сегмент в интерактивната брошура за сегментите

Там където всички стойности са големи

Тежкотоварен транспорт

Поемането на най-тежките задачи означава, че трябва да излезете извън границите на обичайното и да направите нещо, което никой друг не може. Вие сте експерт и вашите предизвикателства са уникални. Нашите решения ви дават пълен контрол, независимо дали потегляте бавно, или изминавате разстояния с определена скорост. Можете реално да получите превозно средство, което предлага отлична способност за стартиране с тегло на композицията до 325 тона. 

Volvo FH16

Огромна мощност и комфорт

 

Основна информация за продукта

Изходни мощности: 550 – 750 к.с.

Просторни и комфортни кабини в пет размера. Оптимизиран за дълги разстояния. Гъвкаво шаси за надстрояване.

 

Опции за гориво

Дизел, HVO.

 

Основни характеристики

I-Shift с предавки за бавен ход. I-Shift за превози при тежки условия. Няколко задни скорости. Двигател 750 к.с. Голямо БТК, 325 тона.

Volvo FH

Отличен комфорт и ефективност

 

Основна информация за продукта

Изходни мощности: 420 – 540 к.с.

Просторни и комфортни кабини в пет размера. Оптимизиран за дълги разстояния.

Гъвкаво шаси за надстрояване.

 

Опции за гориво

Дизел, LNG, биодизел, HVO.

 

Основни характеристики

Volvo Dynamic Steering с персонални настройки и подпомагане на стабилността. I-Shift с предавки за бавен ход. Няколко задни скорости. Повдигане на тандемния мост. Броня за тежки условия.

Характеристики на Volvo Trucks за вашата дейност

Разгледайте решенията, създадени да улеснят живота ви и да подобрят още повече дейността ви.

I-Shift с пълзяща предавка 
Получете отлична способност за стартиране при тегло на композицията до 325 тона – и си осигурете пълен контрол върху мощността при много ниски скорости. И не е нужно да правите компромис нито с икономията на гориво, нито със способността за стартиране. 

До 750 конски сили – напълно обуздани 
С Volvo необходимата мощност винаги ще ви бъде под ръка. Зад волана на Volvo FH16 това означава мощност до 750 к.с. и въртящ момент 3550 Nm. 

Спомагателен мост за 38 тона 
Издръжливо решение, което повишава вашата товароносимост. Нашите тежкотоварни спомагателни мостове могат с лекота да поемат товар до 38 тона.

Натоварване на мостовете и контрол на сцеплението 
Интерфейсът на водача ви дава детайлизиран контрол върху натоварването на всеки мост и върху всички диференциали. Просто завъртете регулатора по часовниковата стрелка, за да увеличите сцеплението.

Безопасно спускане по наклон с усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията 
Товарният автомобил и ремаркето са напълно натоварени надолу по склона. Усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията задейства спирачките на колелата на ремаркето, за да изправи автомобилната композиция и да избегне усукване. 

Здрава предница 
Проектирана за най-трудния терен в света, здравата предница с усилената си броня и металната защита на двигателя предпазва важните части, като фаровете и компонентите на двигателя. Удрянето в камъни и чакъл няма да ви спре. 

Видимост
Обширна площ на прозорците и оптимизиран дизайн на огледалата означават отлична видимост. Освен това можете да добавите до осем камери – като изгледите от камерите се показват на допълнителния дисплей. Контролът е във ваши ръце.

Теглич
Бутайте или теглете много тежки товари с помощта на вградения отпред теглич. Перфектен при свързване на два или повече товарни автомобили в една композиция.

Спирачна способност за всякакви случаи
Нашите спомагателни спирачки ви осигуряват контрол във всички ситуации. Ретардерът предлага стабилен капацитет при високи скорости. В комбинация с I-Shift с предавки за бавен ход моторната спирачка Volvo покрива вашите нужди дори при много ниски скорости.

Volvo Dynamic Steering по ваш вкус 
Търсите перфектна стабилност и контрол при всякаква скорост, съчетани с по-малко напрежение върху раменете дори при изключително тежки товари? Разгледайте по-отблизо системата Volvo Dynamic Steering. 

Просторни кабини
Всички наши кабини предлагат много пространство за вас и нещата, от които се нуждаете. С до 220 см вътрешна височина кабината Globetrotter XL предлага отличен комфорт за живот на пътя. И ако това не е достатъчно, има още по-просторен вариант, наречен Globetrotter XXL. 

Volvo Gold Contract 
Най-добрият начин да си осигурите максимален пробег е Volvo Gold Contract, който включва цялата превантивна поддръжка и ремонт на товарния автомобил срещу фиксирана месечна такса. Вашият товарен автомобил освен това комуникира дистанционно със сервиза, така че посещенията ви да бъдат възможно най-ефективни. Товарният автомобил се поддържа в най-доброто възможно състояние и имате пълен контрол върху разходите си. Ако пробегът ви варира, изберете Flexi-Gold Contract, който предлага същото покритие, но срещу такса, адаптирана към ритъма на вашия бизнес.

Препоръка от клиент

При тези обстоятелства е чудесно да можеш да разчиташ на кормилната система на камиона и системата за автоматично превключване на предавките. Това ти дава спокойствие, така че можеш да се съсредоточиш върху пътуването, без да се притесняваш.

Имате бизнес в тежкотоварния транспорт?

Обърнете се към местния дилър на Volvo Trucks, за да намерите най-доброто решение за вашия транспортен бизнес.