TRUCKS

Започна строителството на втори сервизен център на Volvo Trucks в София

За последните осем години компанията влага близо 23 млн. лева в развитие и разширяване на сервизната си мрежа в страната.

В началото на юли стартира изграждането на втори собствен сервизен център на Volvo Trucks в София. С това мрежата от сервизни точки на компанията в страната ще наброява шест. Базата ще се простира на терен от 12.5 декара, разположени на околовръстния път при село Казичене, в непосредствена близост до изхода на автомагистрала „Тракия“. Амбицията на компанията е центъра да заработи на пълни обороти от средата на 2024 г.

 

В сервизният център ще се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама нови и употребявани товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Сервизът ще разполага с модерно оборудване по утвърдените глобални стандарти на компанията. Капацитетът на обслужване при пълно натоварване ще бъде 20 000 сервизни часа или 6 000 камиона годишно. Клиентите ще могат да разчитат на екип от 20 професионалисти с опит. Складовата база ще разполага с широко портфолио от налични оригинални резервни части, както и гарантирано осигуряване на други в рамките на 24 часа. Проектът включва соларни панели, алтернативни решения за отопление и зарядни станции за електрически превозни средства, като част от мерките, които Volvo Trucks предприема в България, като стъпка по пътя към намаляване на вредните емисии.

 

“В София и областта са съсредоточени много и изключително динамично развиващи се компании в транспортния бранш, логистични центрове и големи купувачи на товарни превози. В отговор на това, изискванията и нуждите на клиентите ни, както и на нарастващата популация камиони Volvo, с вторият ни собствен сервизен център в София ще осигурим максимално бързо още по-достъпна услуга, гъвкавост и увеличен капацитет.”, обясни Фредрик Олсон, Управляващ директор на Volvo Trucks България.

Инвестицията е в размер на близо 10 млн. лв. и е част от цялостната стратегия на Volvo Trucks България за устойчиво развитие в страната. Партньор на компанията в този проект е стоителната фирма „Бигла III“ ЕООД.

Паралелно със строителството на сервизен център София-Изток, компанията реализира и други проекти, свързани с развитието и модернизацията на сервизната мрежа в страната.

„След повече от 20 успешни години на пазара и мрежа от собствени центрове в България, ние планираме и други значими инвестиции в сервизната мрежа в страната. Всичко това е благодарение на много и дългогодишни партньорства с български транспортни компании, внедряването на нови услуги и небходимостта от осигуряване на допълнителен капацитет.“, допълни Фредрик Олсон.

 

От юли т.г. сервизната база на Volvo Trucks във Варна е на нов адрес: бул. „Сливница“ 234 (бивш „Дом на камиона“). С тази стъпка компанията увеличава двойно капацитета на сервиза за обслужване и ремонти благодарение на шестте налични канала, от които три – проходни. В допълнение, паркингът за 15 композиции и 20 влекача осигурява на клиентите от Варна и региона безпроблемно маневриране и оставяне на камионите в базата.

В началото на 2024 година ще заработи новото хале в сервизен център Пловдив, с което капацитетът за обслужване и ремонти в базата ще бъде увеличен със 75%.

 

Развитие на сервизната мрежа на Volvo Trucks в България, 2015-2023 г.:

2015 г., откриване на сервизна база във Варна

2016 г., разширяване на сервизен център София–Запад

2017 г., нов собствен сервизен център в Бургас

2018 г., откриване на сервизна база във Велико Търново

2019 г., нов собствен сервизен център в Пловдив

2021 г., разширяване на сервизен център Бургас и собствени мощности за ремонт и боядисване на катастрофирали товарни автомобили

2022 г., разширяване на сервизна база Велико Търново

 

За „Бигла ІІІ“ ООД:

Компанията е създадена през 1991 г. и е специализирана в жилищното, реставрационното и индустриалното строителство. За последните над 30 години "Биглa ІІІ" рeaлизиpa строителството на десетки жилищни кооперации, рехабилитационни обекти, бизнec cгpaди, eвpoпeйcĸи пpoeĸти и други.

В компанията работят над 100 служители, сред които опитен екип от инженери и висококвалифицирани специалисти в различни области.

За допълнителна информация се обръщайте към:

Ина Игнатова
имейл: ina.ignatova@volvo.com

Volvo Trucks доставя цялостни транспортни решения за взискателни професионални клиенти с пълната си гама от средно- и тежкотоварни камиони. Подпомагането на клиентите се осъществява чрез глобална дилърска мрежа, състояща се от 2 300 сервизни точки в 130 страни. Камионите Volvo се асемблират в 12 държави по света. През 2023 г. глобално са доставени приблизително 145 000 камиони Volvo. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на камиони, автобуси, строителни машини и морски и индустриални двигатели. Групата предоставя и цялостни решения за финансиране и обслужване. Дейността на Volvo Trucks се базира на основните ценности за качество, безопасност и грижа за околната среда.