TRUCKS

Обновеният интериор на кабината на Volvo FH: създаден с мисъл за водача

| 2 минути четене | 2 минути четене
Отзивите на водачите бяха от ключово значение за обновения интериор на кабината на Volvo FH и FH16. Веднага след като седнете зад волана, става ясно, че подобренията създават по-сигурна и много по-комфортна и лесна за използване работна среда.
Обновеният интериор на кабината на Volvo FH и Volvo FH16
Обновеният интериор на кабината на Volvo FH и Volvo FH16 включва няколко подобрения, включително ново, изцяло дигитализирано индикаторно табло и по-тънък скоростен лост на I-Shift.

Редица нови характеристики и функции очакват онези, които влязат в новите кабини на Volvo FH и FH16. Всяка една от тях е разработена, за да отговори на нарастващите нужди на съвременния водач на камион за превози на дълги разстояния.  

„Всички наши подобрения са пряк резултат от отзивите на клиентите. Нашата крайна цел беше да превърнем кабините на FH и FH16 в мечта на водача – дом извън дома за превози на дълги разстояния с нови характеристики, които наистина са от полза за човека, седнал зад волана“, казва Томас Туресон, мениджър по комерсиализацията във Volvo Trucks.

Едни от най-видимите обновления са новото индикаторно табло и интуитивният допълнителен дисплей. И двете вече са напълно дигитализирани и по-лесни за използване като резултат. Естествената бяла подсветка на основния дисплей става зелена в синхрон с индикаторите,

Томас Туресон, мениджър по комерсиализацията
Опционален дигитален допълнителен дисплей, който може например да показва навигация, Dynafleet, радио и изглед от до четири камери едновременно.

жълта, за да предупреди водачите за проблем, и червена, ако има сериозен проблем и камионът трябва да бъде спрян. Освен това навигацията вече се показва на основното индикаторно табло освен на допълнителния дисплей, така че няма нужда водачите да отклоняват погледа си от пътя. 

„Безопасността остава приоритет. Наред с другите актуализации сме въвели ъглова камера, която драстично подобрява видимостта от страната на пътника. Новите LED фарове с адаптивни дълги светлини също значително подобряват видимостта, когато шофирате през нощта“, добавя Томас Туресон.

Нищо не сме променили просто така, а се съсредоточихме върху онова, което беше необходимо и което клиентите ни помолиха да променим.
Опционален втори хладилник и допълнително място за съхранение за удобство по време на пътуване на дълги разстояния

Другите подобрения включват преработена централна секция на арматурното табло, която е по-здрава, и подобрена подредба и функционалност на бутоните на волана.

В отговор на нуждите на клиентите скоростният лост за I-Shift е по-тънък и е разположен по-ниско и по-напред, за да се осигури по-плавна смяна на предавките.

Добавената трета точка за USB връзка, опционалният по-твърд дунапренен матрак и новата повърхност на арматурното табло, която е по-лесна за почистване, също са характеристики, въведени за повече удобство за живот по време на превозите на дълги разстояния.

„Много внимание към детайлите, страст и опит бяха вложени в тези актуализации. Нищо не сме променили просто така, а се съсредоточихме върху онова, което беше необходимо и което клиентите ни помолиха да променим. Резултатът е пълна окомплектовка, която поставя на първо място комфорта и безопасността на водача“, казва Томас Туресон. 

РЕЗЮМЕ НА ОБНОВЛЕНИЯТА НА КАБИНАТА НА FH:

Волан: нова подредба и функционалност на бутоните.

Динамично арматурно табло: напълно дигитализиран, удобен интерфейс с четири персонализирани настройки, разпознаване на пътни знаци и LED система за предупреждение.

Ъглова камера от страната на пътника: дигитализирана, драстично подобрява видимостта от страната на пътника.

Повърхност на арматурното табло: нов материал, който се почиства по-лесно.

Централна секция: здрава, по-издръжлива конструкция с увеличени възможности за съхранение.

AGM/система с четири акумулатора: силно подобрени акумулатори AGM с по-добри възможности за стартиране на двигателя. Допълнителна система с четири акумулатора за по-висока консумация на енергия при превози на дълги разстояния.

Нов скоростен лост на I-Shift: по-тънък, разположен по-ниско и по-напред в хармония с обкръжението.

 

Свързани новини