TRUCKS

Dynafleet Пробег и маршрут

За електрически камиони


Dynafleet Пробег и маршрут е мощен инструмент за планиране на маршрут и симулация на пробег във Volvo Connect, проектиран специално за електрически камиони. Налична само със системата за управление на автопарка Dynafleet, услугата ви дава много начини да гарантирате, че вашите автомобили имат достатъчно електричество, за да изпълнят транспортните задачи според изискванията. В Dynafleet Пробег и маршрут можете да симулирате маршрута на електрически камион и да дефинирате ключови фактори, които влияят на неговия пробег, като например допълнителни консуматори на енергия, тегло на стоките и топография на маршрута. След това услугата ще ви даде прогноза за пробега на камиона и консумацията на енергия. Можете да добавяте точки от пътя, да планирате спирки за зареждане, ако е необходимо, да изпращате маршрута директно до бордовата навигационна система на камиона и да проследявате в реално време, за да сте сигурни, че маршрутът се следва. С Dynafleet Пробег и маршрут можете да планирате транспортни задачи с увереност, като знаете, че ще можете да изпълните обещанието си – всеки път.

Защо Dynafleet Пробег и маршрут

Много фактори влияят на пробега на електрическия камион. Те включват спецификацията на камиона, размера на полезния товар, колко равен или хълмист е маршрутът и дали камионът е оборудван със специални енергоемки машини, като например компактор за боклук. Разбирането на общото въздействие на тези фактори върху пробега на камиона може да бъде предизвикателство, но Dynafleet Пробег и маршрут прави изчисленията автоматично вместо вас. Това улеснява управлението на вашия автопарк и ви помага да увеличите максимално ефективността на електрическите си камиони.

  • Симулирайте маршрута на електрическия камион във Volvo Connect
  • Получавайте прогнози за консумацията на енергия и пробега на камиона, включително фактори, като например допълнителни консуматори на енергия, тегло на стоките и топография на маршрута
  • Добавете спирки за зареждане, ако е необходимо
  • Изпратете маршрута директно към бордовата навигационна система на камиона
  • Проследявайте в реално време, за да сте сигурни, че автомобилът се придържа към плана

Прогнозиране на пробега на електрически камиони

С Dynafleet Пробег и маршрут включването на електрически камиони във вашия автопарк е по-лесно от всякога. Услугата прогнозира пробега за всяко уникално превозно средство въз основа на дефиниран от потребителя маршрут с набор от точки по пътя. При прогнозата се вземат предвид фактори, като например промени в теглото на полезния товар по маршрута, както и допълнителни консуматори, като компактор за боклук или бетонобъркачка. При необходимост към плана може да се добави зареждане. Dynafleet Пробег и маршрут поддържа всички електрически автомобили.

Изпращане на маршрути директно към камиона

Dynafleet Пробег и маршрут е интегрирана към бордовата навигационна система на камиона, така че можете да споделяте маршрута директно с водача. Водачът се информира за местоположението на всяка точка от пътя и кога е необходимо зареждане. Volvo Connect показва текущата позиция на автомобила и изчислява времето на пристигане в следващата точка от пътя.

Други услуги за електрически камиони

Перфектният пакет

Местният дилър на Volvo Trucks може да ви помогне да намерите пакета Dynafleet, който е най-подходящ за вас и вашия бизнес.