Volvo FMX е изключително здрав товарен автомобил, подходящ за тежка работа

Най-издръжливият товарен автомобил, който някога сме произвеждали.

Достатъчно силен, за да тегли до 32 тона. Достатъчно здрав, за да се блъсне в бетонна стена и да продължи да се движи. Ъглите на бронята са изработени от стомана от висок клас с дебелина три милиметра. Предните светлини са високо, далеч от ударите. Ако успеете да нанесете сериозна повреда (но това е малко вероятно), разделените панели на каросерията ще я изолират. А откритите винтове ви дават възможност да смените частта сами. Всичко това поддържа вашия Volvo FМХ в добро състояние и на строителния обект, на който работи.

Бяха добавени много стоманени части, но увеличението на теглото е минимално – може би пет или шест килограма. Докато здравината се увеличи многократно повече.

Ханс Бергквист

Дизайнер на Volvo FMX, Volvo Trucks

Здравина в конструкцията

Квадратен с основание

„Новото приспособление за теглене, новата предна решетка, новата защита от подхлъзване – всичко е свързано към предната защитна греда с огромни скоби. Резултатът е невероятно здрава предна част с квадратна конструкция. Ударите при ниска скорост се поглъщат, а собствената честота се елиминира почти напълно – както и клатенето на кабината, което я съпътства. 

Много тонове теглителна сила

Съоръжението за теглене

Един цял детайл от чугун, толкова здрав, че може да бута или да тегли до 32 тона. Толкова здрав, че ако легнете на мостовете и колелата се въртят, багер или друг Volvo FMX може да ви премести за нула време. И тъй като до приспособлението за теглене има лесен достъп, можете да го използвате като стълба, за да се качите върху предната част на товарния автомобил.

Има и още за приспособлението за теглене
Справя се добре при краш тестовете

Изпитан чрез краш тестове

Опитахме се да проникнем в предната част, като използвахме стоманен прът и натиск с големина почти 3 тона. (Квадратната конструкция действа като пружина и възстановява почти напълно формата си.) Забихме го в тежък бетонен блок. (Стоманената предна част леко се огъва, но до голяма степен възстановява формата си). И проведохме още няколко дузини страховити тестове на удар от нашия репертоар. Така че, когато казваме, че Volvo FMX е нашият най-здрав товарен автомобил, за всички времена, наистина имаме точно това предвид.

Свържете се с местен дилър

Готови за здравина?

Местният дилър на Volvo Trucks е готов да ви покаже всяка функция, която превръща Volvo FМХ в нашия най-здрав товарен автомобил, за всички времена.

Свържете се с местен дилър