Тежките условия на шофиране не представляват пречка за Volvo FMX

Изключителна маневреност

Когато пътят е потънал в кал или пясък, единственият начин да си спестиш неприятностите, е да продължиш да се движиш. Автоматичният контрол на сцеплението (ATC) ви гарантира, че можете да го направите. Тази революционна функция задейства автоматично предния мост точно в момента, когато това ви е необходимо – и го изключва, когато не е. Освен това разполагате и с Volvo Dynamic Steering, което позволява управление без усилия и омекотява въздействието на всички дупки по пътя.

ATC предлага всички предимства на избираемия задвижващ преден мост, а едновременно с това е също толкова удобен колкото постоянните системи.

Йонас Одермалм

Мениджър строителен сегмент, Volvo Trucks

Автоматичният контрол на сцеплението ви помага, когато придвижването стане трудно

Без компромиси

Задвижващият преден мост ви изважда от затруднения. Но когато е включен, влошава маневреността. За разлика от системите с постоянно задвижване на всички колела, автоматичният контрол на сцеплението ви осигурява най-доброто от двата свята. Когато задвижващият преден мост е включен, получавате цялото сцепление, което ви е необходимо. А когато е изключен (което се случва през повечето време), подобрявате маневреността на товарния си автомобил.

Открийте автоматичния контрол на сцеплението
Volvo Dynamic Steering: осигурява ви по-голям контрол, по-лесно

Управление без да се потите

Когато нещата под колелата загрубеят, имате нужда от Volvo Dynamic Steering. Интелигентната технология осигурява до 85% допълнителна сила за управление и компенсира неравностите. Така че можете да се облегнете и да се наслаждавате на по-плавно и по-стабилно пътуване с по-малко физическо напрежение.

Още причини да обичате Volvo Dynamic Steering
Повдигане на тандемния мост

Повдигнете моста. Завои с по-малък радиус

Повдигането на тандемния мост ви дава възможност да изключвате и повдигате един от задвижващите мостове. Когато мостът е повдигнат, товарният автомобил става подобен на 4×2 или на 6×2, което води до по-малък радиус на завой и значително по-добра маневреност. Освен това разходът на гориво намалява с до 3%.

Научете повече за повдигането на тандемния мост
Когато са напълно натоварени, товарните автомобили Volvo FMX има впечатляващ пътен просвет

Стръмни изкачвания и дълбоки ровове

Преместихме задвижвания преден мост със 100 милиметра напред, за да се подобри ъгълът на подход на товарния автомобил. И го проектирахме наново (от предавките с корона и пиньон до лагерите), за да бъде по-здрав и по-рационализиран. Освен това вградихме напречната кормилна щанга зад гредата на моста, с което здравият корпус на моста става най-ниската точка на автомобила и пътният просвет се подобрява значително при пълно натоварване.

Свържете се с местен дилър

Не разчитайте на това, което ви казваме

Изпробвайте сами изключителната мобилност, като посетите местния дилър на Volvo Trucks.

Свържете се с местен дилър