Двигателят на Volvo FMX е внимателно проектиран за пестене на гориво

Нашите двигатели с най-голяма горивна ефективност

Нашата гама двигатели са внимателно проектирани за пестене на гориво, без влошаване на характеристиките. Оптимизирахме геометрията на горивната камера. Проектирахме вертикални, централно разположени разпръсквачи. Увеличихме всмукателното налягане...

Можем да продължим да говорим (и то много) за техническите си постижения. Най-важното при тези иновации обаче е разликата, която те предизвикват в счетоводния ви баланс. И по отношение на околната среда.

Опознайте нашите двигатели
Автоматичният контрол на сцеплението увеличава горивната ефективност

Автоматичен контрол на сцеплението

Нуждаете се от задвижващ преден мост. Но нашето проучване показва, че това е вярно за 2–5% от времето. През останалото време прахосвате гориво. Автоматичният контрол на сцеплението ви помага да увеличите горивната ефективност. Когато не ви е необходимо допълнително сцепление, системата изключва автоматично предния мост, като намалява по този начин количеството гориво, което използвате.

Открийте автоматичния контрол на сцеплението
I-Shift може да спести до 5% в сравнение с ръчна скоростна кутия

I-Shift – опростена, надеждна и с много голяма горивна ефективност

I-Shift увеличава възможностите и ефективността, като следи и реагира на теглото на товарния автомобил, на наклона на пътя, на скоростта и ускорението. В комбинация с дизелов двигател Volvo тя намалява разхода на гориво с до 5% в сравнение с ръчна скоростна кутия.

I-Shift също е подсилена и усъвършенствана, за да отговаря на потребностите на приложенията при тежки условия. Освен това тя вече се предлага за всички конфигурации на мостовете, включително за товарни автомобили със задвижващ преден мост.

Кажете „Здравей” на I-Shift
Пакетът Fuel Advice – създаден за икономии

Пакетът Fuel Advice – намалявайте разхода, постоянно

Продължавайте да постигате целите си по отношение на горивото. И вижте как разходите ви се свиват, докато увеличавате ефективността си. Абонирайте се за нашата услуга с пакета Fuel Advice и ще се свържете с личен инструктор за икономия на гориво. Посредством редовния им анализ, експертни напътствия и практическа помощ ще спестите гориво за нула време и ще постигате все по-добри резултати, година след година.

Колко може да ви спести пакетът Fuel Advice?
Dynafleet и обучението на водачи действат заедно, за да осигурят горивна ефективност

Открийте мощ, задействана от данни

Dynafleet и обучението на водачи могат заедно да ви спестят до 7% гориво. 

Dynafleet – проследявайте горивната си ефективност

Запознайте се с нашата интелигентна система за управление на автопарка. Проследявайте ефективността на товарните автомобили и водачите си в реално време и преглеждайте автоматично генерирани класирания за горивната ефективност. След това правете сравнения, откривайте тенденции и внедрявайте рентабилни промени за пестене на гориво.

Разгледайте Dynafleet

Обучението на водачи – малки промени, големи икономии

Нашето обучение по ефективно шофиране ви помага да извлечете максимума от всяка капка гориво. Доказалият се систематичен подход, който е част от програмата на Volvo Trucks за професионално развитие на водачи, създава модели на шофиране с горивна ефективност и постоянни, дългосрочни икономии – ефективността му е най-голяма в комбинация с отчетите от Dynafleet.

Обучение на водачи от Volvo

Свържете се с местен дилър

Нека икономиите да дойдат

Ключът към икономията на гориво е да се започне правилно от самото начало. Местният дилър на Volvo Trucks е експерт по икономията на гориво. Защо не го помолите да ви помогне?

Свържете се с местен дилър