Тандемният мост се спуска автоматично, когато автомобилът е натоварен.

Оптимален режим на шофиране

Повдигането на тандемния мост е идеално за вас, ако се движите с тежък товар в едната посока и с без товар в другата. Когато товарният автомобил е без товар, натискате един бутон на арматурното табло, за да изключите и повдигнете двигателния мост. Докато товарите автомобила, двигателният мост се спуска автоматично и се включва, за да осигури максимално сцепление и управляемост. Отнема само 15 секунди – от началото до края, така че не губите ценно време.

Повдигнатият мост намалява разхода на гориво с до 3%

До 4% икономия на гориво

Задвижващите мостове създават съпротивление от триене и съпротивление при търкаляне, което увеличава количеството, което трябва да използвате. Чрез изключване и повдигане на моста, когато не ви е необходим, можете да намалите разхода на гориво с до 4% при обратен курс с повдигнат мост. И да подобрите значително баланса си.

Повдигнатият мост намалява радиуса на завой с повече от метър

По-маневрен

Когато мостът е повдигнат, товарният автомобил става подобен на 4×2 или на 6×2, което води до по-малък радиус на завой и значително по-добра маневреност. Автомобил 6×4 с колесна база 4,6 метра например може да намали радиуса си на завой с над един метър.

Повдигнатият мост може да създаде по-добро сцепление

По-голямо сцепление

Трябва ви по-голямо сцепление? Ако ограниченията за натоварването на мостовете позволяват, просто натиснете бутона на индикаторното табло и можете да прехвърлите тежестта върху един двигателен мост. Можете да го направите, докато шофирате с ниска скорост. 

Свържете се с местен дилър

Повдигнете моста. Увеличете печалбата си

За да изпробвате сами повдигнатия тандемен мост, посетете вашия местен дилър на Volvo Trucks.

Свържете се с местен дилър