Усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията при Volvo FMX предотвратява усукването на ремаркето

Усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията

Когато завивате или се спускате по хлъзгав път, усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията се стартира, за да спомогне за предотвратяването на усукването на ремаркето. Тя действа, като прилага спирачни импулси на ремаркето, което „разтяга“ автомобилната композиция. Можете да изберете автоматично активиране на усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията при рискови ситуации, при скорости до 50 км/ч. Усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията се предлага както за шаси кабини, така и за влекачи.
Системи за подпомагане на водача от Volvo, светлини при аварийно спиране

Светлини при аварийно спиране

Ако натиснете рязко спирачките, спирачните светлини примигват бързо, за да предупредят автомобилите зад вас – лесен начин за избягване на животозастрашаващите удари отзад.
Система за подпомагане на водача от Volvo – Адаптивен круиз контрол и Предупреждение за сблъсък с аварийна спирачка.

Адаптивен круиз контрол и предупреждение за сблъсък с аварийна спирачка

При интензивен трафик използващият радар адаптивен круиз контрол ви помага да поддържате безопасна дистанция спрямо движещия се отпред автомобил, като контролира газта и всички налични спирачки.

Ако има риск от удар, нашата интуитивна система за предупреждение за челен удар ви предупреждава, като прожектира светлина на предното стъкло. Аварийната спирачка се задейства автоматично, като по този начин намалява значително опасността от сериозни наранявания.
Система за подпомагане на водача от Volvo – Помощ при смяна на пътната лента

Помощ при смяна на пътната лента

Когато е задействана, помощта при смяна на пътната лента използва радарна технология, за да сканира „мъртвата зона” от страната на пътника за наличие на други участници в движението. Ако смяната на пътната лента не е безопасна, получавате предупреждение чрез звуков сигнал и мигаща икона близо до огледалото от страната на пътника.
Система за подпомагане на водача от Volvo: Електронна програма за стабилност

Електронна програма за стабилност

Нашата електронна програма за стабилност (ESP) намалява ефективно риска от странично занасяне и преобръщане. В рискови ситуации тя се задейства незабавно, като намалява мощността на двигателя и задейства поотделно спирачките на всяко колело на товарния автомобил и на ремаркето. ESP се предлага за повечето спецификации на товарни автомобил – както за влекачи, така и за шаси кабини.
Система за подпомагане на водача от Volvo – Подобрена ефективност при лоши пътища за I-Shift

Подобрена ефективност – лоши пътища

Оптимално превключване на предавките. Помощ при стартиране. Помощ при шофиране извън пътя при лоши пътни условия и при хълмист терен. Тази софтуерна програма персонализира вашата трансмисия I-Shift, за да ви осигури максимална подкрепа при предизвикателствата, с които се сблъсквате всеки ден.

Пакет за активна безопасност

ACC с предупреждение за сблъсък отпред и аварийна спирачка
Помощ при смяна на пътната лента
Поддръжка на бдителността на водача
Свържете се с местен дилър

Готови ли сте за по-безопасно шофиране?

Посетете местния дилър на Volvo Trucks, за да проучите сами нашите системи за подпомагане на водача.

Свържете се с местен дилър