Спецификации на кабината за Volvo FМ

  • Размери на кабината
  • Характеристики на кабината

  

Размери на кабината

Дневна кабина

Дневна кабина (FM-DAY) с удобна и ергономична зона за водача. Вътрешна височина 157 сантиметра: 114 сантиметра над капака на отделението за двигателя.

Спална кабина

Спална кабина (FM-SLP), удобна за пренощуване на един човек. Вътрешна височина 157 сантиметра: 114 сантиметра над капака на отделението за двигателя.

Ниска спална кабина

Ниската спална кабина (FM-LSLP) с по-нисък покрив позволява превозване на допълнителен товар върху кабината. Вътрешна височина 147 сантиметра: 104 сантиметра над капака на отделението за двигателя.

Кабина Globetrotter

Кабина Globetrotter (FM-HSLP), предлагаща удобно пренощуване на максимум двама души. Кабината има повече допълнително пространство за съхранение. Вътрешна височина 196 сантиметра: 153 сантиметра над капака на отделението за двигателя.

Кабина Globetrotter LXL

Кабина Globetrotter LXL (FM-XHSL), осигуряваща удобно пренощуване на максимум двама души. Кабината предлага повече допълнително пространство за съхранение. Вътрешна височина 210 сантиметра: 167 сантиметра над капака на отделението за двигателя.

 

Характеристики на кабината

Четириточково окачване на кабината
Направете избор между цялостно пружинно окачване с амортисьори или въздушно, с автоматичен цялостен контрол на нивото. 

Вентилационни отвори
Вентилационен отвор от лявата страна, който се предлага в две разновидности – висок или нисък. Предлага се и вентилационен отвор отпред.

Цветове на кабините
Направете избор от около 650 варианта.

Седалка за водача
Направете избор между три различни нива на комфорт: Стандартно (Standard), Комфортно (Comfort) и Делукс (Deluxe). Всички те могат да бъдат поръчани с тапицерия на седалките по избор. Общият обхват на регулиране на седалките е 200 милиметра хоризонтално и 100 милиметра вертикално. Стандартно седалката на водача е снабдена с облегалка за главата, регулируема и сгъваема облегалка, регулиране във вертикална и хоризонтална посока, регулируема опора за кръста и регулируем ъгъл за седнало положение. 

Седалка за пътника
Направете избор между две различни нива: Стандарт (Standard) и Комфорт (Comfort). И двете могат да бъдат поръчани с тапицерия на седалките по избор. Оборудвани стандартно с облегалки за глава. 

Легла
Долното легло е с размери 70×200 сантиметра.
16-сантиметров матрак с пружинни джобове и отличен комфорт. Предлага се избор от три варианта: Мек, полутвърд и твърд.
Предлагат се и два типа протектори на матрака, които увеличава комфорта ви улесняват при оправянето на леглото. 
Размери на комфортното горно легло: 70×190 сантиметра или 60×190 сантиметра

 

Вътрешно пространство за багаж
В пространството над предното стъкло има две отделения за багаж с вратички с ролетен механизъм, както и четири ISO слота, един от които е запазен за тахографа. Под леглото в спалната кабина и в кабината Globetrotter ще намерите две големи отделения за багаж, до които има достъп отвън, а в спалния отсек – две отделения за списания и за дребни вещи. В арматурното табло има четири отворени отделения, малка кутия за вещи, отделение с DIN слот, поставка за лични вещи върху арматурното табло и държач за бутилки.

Външно пространство за багаж
Можете да намерите достъпно отвън пространство за съхранение зад седалките на водача и пътника.

Покривен люк
Кабината може да се оборудва с покривен люк, който се отваря на 50 милиметра. Отвътре има перфорирана щора, която действа и като мрежа против насекоми, когато люкът е отворен. Покривният люк може да се управлява ръчно или електрически (опция).

Волан
Волан в два различни размера – диаметър 450 или 500 милиметра в зависимост от спецификацията на товарния автомобил. Височината на волана може да се регулира в интервал до 90 милиметра, а ъгълът може да се настройва в рамките на 28 градуса. Воланът се предлага с въздушна възглавница или без. Вграденото във волана управление осигурява безопасна и удобна работа на круиз контрола, клаксона, телефона и функциите на информационния дисплей за водача и на допълнителния информационен дисплей.


Климатична система
Две алтернативни климатични системи, които покриват всички потребности:

  • Климатик с ръчно управление (MCC).
  • Климатик с автоматично управление на температурата (ECC/ECC2). 

Климатичната система може да бъде допълнена и с паркинг отоплители за кабината и двигателя.

Тапицерия на седалките

Здраво Текстил, текстил/винил или кожа
Динамична Текстил, текстил/винил или кожа
Прогресивна Мек текстил или кожа
Всички комфортни седалки се предлагат и с вентилация.

Стенна тапицерия

Здраво Винил
Динамична Текстил
Прогресивна Текстил
Свържете се с местен дилър

Дръжте се като у дома си

Чувствайте се удобно. Пробвайте седалката. Леглото. Разгледайте всички шкафове. Няма да повярвате колко много място има там.

Свържете се с местен дилър