Цялото окачване беше преработено и фино настроено. Всичко е сменено, усъвършенствано или подобрено, за да се постигне по-добра управляемост.

Никлас Фрьойд

Експерт по динамика на автомобилите, Volvo Trucks

Volvo FM с подобрена стабилност на управлението

Устойчив като влак

Проектирането наново на геометрията на предното ресорно окачване намалява силите на люлеене и подобрява значително стабилността на управлението, като ви осигурява по-силно чувство за контрол във всяка ситуация. Усъвършенстваното предно окачване намалява също така необходимото количество корекции на курса – така че товарният автомобил следва зададената от вас посока – по магистралата и при най-трудните завои.

Volvo FM с намалено прекомерно завиване

Контролиране на силите

Преработихме и задното въздушно окачване. Конструкцията, патентована от Volvo, включва стабилизиращи щанги пред моста, които предотвратяват нежеланото прехвърляне на сили от пътя към рамата. Освен това тя не позволява на силите от ремаркето да причинят прекомерно завъртане на товарния автомобил при навлизане в завой. 

Volvo FM, легендарния шпагат

Volvo Dynamic Steering

Най-значителното нещо след сервоуправлението. Volvo Dynamic Steering използва „наслагване на въртящия момент“ за коригиране на неволните движения при управлението и за осигуряване на допълнителен въртящ момент, когато е необходимо. Резултатът е перфектна стабилност при високи скорости, пълен контрол при ниски скорости и драстично намаляване на напрежението в мускулите ви.

VT

Не разчитайте на това, което ви казваме

Изпробвайте сами първокласната управляемост. Посетете местния дилър на Volvo Trucks – те ще ви дадат ключовете.

Свържете се с местен дилър