Горивно ефективните дизелови двигатели Euro 6 от Volvо

Нашите двигатели с най-голяма горивна ефективност

Нашата гама двигатели са внимателно проектирани за пестене на гориво, без влошаване на характеристиките. Оптимизирахме геометрията на горивната камера. Проектирахме вертикални, централно разположени разпръсквачи. Увеличихме всмукателното налягане...

Можем да продължим да говорим (и то много) за техническите си постижения. Най-важното при тези иновации обаче е разликата, която те предизвикват в счетоводния ви баланс. И по отношение на околната среда.

Опознайте нашите двигатели
Горивно-ефективна скоростна кутия I-Shift от Volvo

I-Shift – опростена, надеждна и с много голяма горивна ефективност

I-Shift увеличава възможностите и ефективността, като следи и реагира на теглото на товарния автомобил, на наклона на пътя, на скоростта и ускорението. I-Shift намалява разхода на гориво с до 5% в сравнение с ръчна скоростна кутия. И до 7% в съчетание с инерционната технология на I-Roll. Освен това е лесна за използване.

Кажете „Здравей” на I-Shift
I-See може да намали разхода на гориво с до 5%

I-See – вижте как разходите ви за гориво намаляват

Докато шофирате, I-See използва данните за наклона на пътя, за да управлява скоростта и смените на предавките по начина с най-голяма горивна ефективност. Като се възползва от кинетичната енергия на товарния автомобил системата може да намали разхода ви на гориво с до 5 %.

Подходящите гуми и правилно подравнените колела могат да спестят гориво

Балансирайте колелата. Увеличете икономиите

Изборът на подходящите гуми с правилното налягане и правилно регулираните колела и мостове могат да намалят разхода на гориво с до 14 %. Проучванията ни в Европа показват, че два от всеки три товарни автомобила са с неправилно регулирани мостове и колела. Така че от много малко усилие може да се постигне голяма печалба.

Пакетът Fuel Advice подпомага икономията на гориво

Пакетът Fuel Advice – намалявайте разхода, постоянно

Продължавайте да постигате целите си по отношение на горивото. И вижте как разходите ви се свиват, докато увеличавате ефективността си. Абонирайте се за нашата услуга с пакета Fuel Advice и ще ви бъде определен личен инструктор за икономия на гориво. Посредством редовния им анализ, експертни напътствия и практическа помощ ще спестите гориво за нула време и ще постигате все по-добри резултати, година след година.

Колко може да ви спести пакетът Fuel Advice?
Dynafleet и обучението на водачи могат да ви спестят до 7% гориво

Открийте мощ, задействана от данни

Dynafleet и обучението на водачи могат заедно да ви спестят до 7% гориво. 

Dynafleet – проследявайте горивната си ефективност

Запознайте се с нашата интелигентна система за управление на автопарка. Проследявайте ефективността на товарните автомобили и водачите си в реално време и преглеждайте автоматично генерирани класирания за горивната ефективност. След това правете сравнения, откривайте тенденции и внедрявайте рентабилни промени за пестене на гориво.

Разгледайте Dynafleet>

 

Обучението на водачи – малки промени, големи икономии

Нашето обучение по ефективно шофиране ви помага да извлечете максимума от всяка капка гориво. Доказалият се систематичен подход, който е част от програмата на Volvo Trucks за професионално развитие на водачи, създава модели на шофиране с горивна ефективност и постоянни, дългосрочни икономии – ефективността му е най-голяма в комбинация с отчетите от Dynafleet.

Обучение на водачи от Volvo >

 

Системите за управление на въздушния поток на обтичане пестят гориво и намаляват емисиите

Комплект въздушни дефлектори

Пакетът с въздушни дефлектори може да увеличи икономията на гориво с цели 8 %. Той намалява турбулентността и съпротивлението на въздуха, като освен това отклонява вятъра от ремаркето. Освен че пести гориво и пари, той намалява емисиите на CO2, което е чудесно за околната среда.

VT

Започнете правилно от самото начало

Ключът към икономията на гориво е да се започне правилно от самото начало. Вашият дилър на Volvo Trucks е експерт по икономията на гориво. Защо не го помолите да ви помогне?

Свържете се с местен дилър