От самото начало Volvo Dynamic Steering на Volvo осигурява перфектна стабилност при високи скорости и пълен контрол при ниски скорости. Най-новата версия на системата предлага някои много полезни функции за шофиране в ежедневието. Системата е много по-персонализируема, помага ви да поддържате позицията на пътя и дори може да се намеси, когато открие, че има непосредствена опасност от странично занасяне или плъзгане.

Dynamic Steering в ежедневието ви

Volvo Dynamic Steering помага да се елиминират вибрациите и отката на волана при шофиране по неравни пътни повърхности. Движението на заден ход и маневрирането в тесни пространства също са по-лесни – при ниски скорости съпротивлението на волана се намалява с до 70%. Освен това воланът автоматично се самоцентрира веднага щом захватът на кормилото отслабне.

При по-високи скорости товарният автомобил поддържа уверено посоката си дори при лоша пътна повърхност и силни странични ветрове. Технологията работи с хидравличното сервоуправление на камиона, подпомагано от електродвигател с електронно управление, който непрекъснато коригира усилието, прилагано към кормилното управление, и осигурява допълнителна сила на завъртане, ако и когато ви е необходимо.

Регулиране на настройките за по-кратко време

Регулиране на настройките за по-кратко време

С Volvo Dynamic Steering на Volvo можете бързо да изберете настройките на кормилното управление чрез бордовото меню и да потеглите на път. Освен това с едно докосване на бутон можете да включите функцията за поддръжка на движението в пътна лента в зависимост от това къде ще пътувате. Функцията за подпомагане на стабилността винаги работи във фонов режим.

Volvo Dynamic Steering с персонални настройки

Volvo Dynamic Steering с персонални настройки

Тази функция ви позволява да персонализирате кормилното управление чрез менюто с предварително зададени настройки на Dynamic Steering. Можете да избирате между редица предварително зададени режими или да персонализирате настройките за управление чрез потребителско меню.

Volvo Dynamic Steering с подпомагане на стабилността

Volvo Dynamic Steering с подпомагане на стабилността

Ако камионът ви започне дори леко да занася странично, Volvo Dynamic Steering с функцията за подпомагане на стабилността се намесва и леко ви помага при управлението на кормилото, за да противодействате и да стабилизирате автомобила. Сензори на различни места следят ъгловата скорост на камиона.

Volvo Dynamic Steering с поддръжка на движението в пътна лента

Volvo Dynamic Steering с поддръжка на движението в пътна лента

Когато шофирате с над 55 км/ч, системата за поддръжка на движението в пътна лента на камиона се задейства. Тя следи позицията на автомобила с помощта на камера. Когато открие, че има риск да излезете извън текущо използваната лента, системата се активира и ви помага да се върнете към необходимата посока. Ако е необходима допълнителна помощ, тя предупреждава водача чрез леки вибрации на волана вместо предупредителен звуков сигнал.

Шофиране без усилия при всяка скорост

Шофиране без усилия при всяка скорост

При висока скорост Volvo Dynamic Steering ви поддържа стабилни и без отклонения от курса. А при бавно и внимателно маневриране поема усилието за управление на волана вместо вас, независимо от товара. На практика в такива ситуации можете да управлявате Volvo FМ с един пръст.

Движението на заден ход сега е толкова лесно, колкото и на преден ход

Движението на заден ход сега е толкова лесно, колкото и на преден ход

Премахнахме усилията при управлението на напълно натоварен автомобил при движение на заден ход. Volvo Dynamic Steering ви осигурява прецизност и управление почти без усилия, което автоматично връща волана в неутрално положение. А с подобрената стабилност на посоката можете да се движите на заден ход, без да се отклонявате от курса.

Шофиране, право като стрела, при всякакви условия

Шофиране, право като стрела, при всякакви условия

Корекциите на посоката, които правите, след като сте спрели върху неравна повърхност? Вече не са необходими. Откат на волана при дупки, коловози на пътя и пътна маркировка? Почти незабележим. Volvo Dynamic Steering балансира дори влиянието на силните странични ветрове. Затова не стискайте волана – камионът ще промени посоката си само когато поискате.

Динамично шофиране

Динамично шофиране

Volvo Dynamic Steering с персонални настройки предоставя контрола във вашите ръце. Вие настройвате съпротивлението на волана според условията на шофиране и своите предпочитания. Можете да изберете предварително дефинирана настройка или изцяло персонализирана. Резултатът – системата ви помага да получите точно онова усещане при шофиране, което желаете.

Избягване на странично занасяне

Избягване на странично занасяне

Volvo Dynamic Steering с подпомагане на стабилността свежда до минимум риска от произшествия, причинени от странично занасяне. Ако системата открие странично занасяне, тя незабавно подпомага леко управлението на волана. По този начин можете да стабилизирате автомобила още преди дори да разберете, че нещо се случва.

Останете в лентата

Останете в лентата

Volvo Dynamic Steering с поддръжка на движението в пътна лента свежда до минимум риска от произшествия с преобръщане и сблъсък с други автомобили. Ако камионът неволно се насочи към маркировката на пътната лента, ще бъдете върнати обратно в необходимата посока чрез лека поддръжка на управлението на волана. Тя е едва забележима, но издига безопасността на ново ниво.

Добре дошли във вашата нова кабина

Добре дошли във вашата нова кабина

Volvo Dynamic Steering с външно управление ви позволява да управлявате товарния автомобил дистанционно. Системата е идеална за случаи, когато извършвате кратки повторяеми движения с камиона в комбинация с работа извън кабината. Производителността ви се подобрява, без да споменаваме колко по-приятен става работният ви ден.

Външно кормилно управление

Готови ли сте да пробвате динамичното шофиране?

Оставете ни да ви направляваме до местния дилър на Volvo Trucks.

Свържете се с местен дилър