Уникална технология

Нашата патентована технология комбинира традиционното кормилно управление с хидроусилвател и електродвигател, монтиран на кормилния механизъм. ECU (Електронен управляващ блок) обработва входни данни от няколко сензора и определя накъде се движи товарният автомобил и какви са намеренията на водача. Електродвигателят се контролира 2000 пъти в секунда, като се използва принцип, наречен „наслагване на въртящия момент“, за коригиране на неволните движения при управлението и за осигуряване на допълнителен въртящ момент за управление, когато е необходимо.

Volvo Dynamic Steering вече се предлага за всички конфигурации на мостовете, включително за двойни предни мостове.

Видеоклип за това как работи Volvo Dynamic Steering

Как работи Volvo Dynamic Steering

Стабилно и прецизно управление при всяка скорост

Безтегловно шофиране при всяка скорост

При високи скорости Volvo Dynamic Steering ви поддържа стабилни и без отклонения от курса. А при бавно и внимателно маневриране ви осигурява силата за кормилното управление, без значение какъв е товарът. Ние сме абсолютно сериозни, когато казваме, че можете да управлявате Volvo FМ с един пръст.

Стабилно и прецизно управление дори при движение на заден ход

Назад. Сега е също толкова лесно както напред.

Премахнахме усилията при управлението на напълно натоварен автомобил при движение на заден ход. Volvo Dynamic Steering ви осигурява перфектна прецизност, управление почти без усилия и автоматично връщане на волана в неутрално положение. А с подобрената стабилност на посоката можете да изминете повече от 100 м назад, без да се отклоните от курса. 

Устойчив като влак при всякакви условия

Шофиране, право като стрела, при всички условия

Корекциите на посоката, които правите, след като сте спрели върху неравна повърхност? Вече не са необходими. Откатът от дупките, коловозите на пътя и пътната маркировка? Почти незабележим. Volvo Dynamic Steering балансира дори влиянието на силните странични ветрове. Затова не стискайте волана – товарният автомобил ще промени посоката си само когато поискате.

Свържете се с местен дилър

Шофирайте динамично

Изпробвайте най-лесното тестово шофиране досега, като се свържете с местния дилър на Volvo Trucks.

Свържете се с местен дилър