Тридемният троен спомагателен мост

Преодолявайте завоите с лекота

Тройният спомагателен мост подобрява маневреността в тесни пространства – дори по най-тесните пътища. За да спестите гориво и да намалите износването на гумите, можете да повдигнете един (или дори два) от мостовете, когато шофирате празен автомобил по добър път. А чрез оптимизиране на натиска върху задния получавате по-добро сцепление, когато ви е необходимо.

Лесно маневриране и удобство при шофиране

Лесно маневриране и удобство при шофиране

Тридемният спомагателен мост се предлага със задно разположен спомагателен мост (зад двигателните мостове) или с предно разположен спомагателен мост (пред двигателните мостове). Или дори с двата (ако шофирате 8×2.
Тъй като мостовете могат да бъдат управлявани хидравлично, радиусът на завой е много по-малък отколкото при товарен автомобил с двойни предни мостове. Това улеснява маневрирането по маршрути с трудни условия. Освен това въздушното окачване допринася за комфорта при пътуването, особено ако няма товар.

Автоматичното повдигане на моста пести гориво и намалява износването на гумите

Повдигнете моста и спестете гориво

Когато някой неработещ мост не е необходим при разпределението на натоварването, той автоматично се повдига, за да се пести гориво и да се намали износването на гумите. За да се избегне претоварването, мостът се спуска автоматично когато натоварите автомобила.

Тридемни конфигурации на осите

Тридемният мост се предлага за конфигурации с четири или пет моста, включително за новия 10×4. Всички те са с въздушно окачване и могат да бъдат оборудвани с мостове с редукторна главина.

Предлагани конфигурации

Тип   Мостове   Окачване   Максимално натоварване на спомагателните мостове   Спомагателни мостове
RAPDT-GR   8×2R   Въздушно   32 т   Предно разположен спомагателен мост (управляем)
+ задно разположен спомагателен мост(фиксиран/управляем)
RADDT-GR   8×4R, 10×4R   Въздушно   36 т   Спомагателен мост, разположен зад задвижващия мост (управляем)
RAPDD-GR   8×4R, 8×4T   Въздушно   35 т   Спомагателен мост, разположен пред задвижващия мост (управляем)
R = шаси кабина, T = влекач
VT

Завивайте по този начин

Искате ли да разберете кой е най-острият завой, който бихте могли да направите? Посетете вашия местен дилър на Volvo Trucks и изпробвайте сами тридемния мост.

Свържете се с местен дилър