Видеоклип, обясняващ предимствата на усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията

Усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията

Когато завивате или се спускате по хлъзгав път, новата усъвършенствана спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията на Volvo FМ се стартира, за да спомогне за предотвратяването на усукването на ремаркето. Тя действа, като прилага спирачни импулси на ремаркето, което „разтяга“ автомобилната композиция. Можете да изберете автоматично активиране на усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията при рискови ситуации, при скорости до 50 км/ч. Усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията се предлага както за шаси кабини, така и за влекачи.
Видеоклип, обясняващ предимствата на поддръжката на бдителността на водача

Поддръжка на бдителността на водача

Поддръжката на бдителността на водача е интелигентна система, която проследява поведението ви при шофиране. Ако то се различава от нормалното и показва признаци на умора, тя Ви предупреждава чрез алармен сигнал и съобщение на дисплея, което ви препоръчва да направите почивка.
Видеоклип, обясняващ предимствата на адаптивния круиз контрол и предупреждението за сблъсък с аварийна спирачка

Адаптивен круиз контрол с предупреждение за челен удар

Използващият радар адаптивен круиз контрол ви помага да поддържате безопасна дистанция спрямо движещия се отпред автомобил в трафика, като контролира газта и всички налични спирачки. Ако има риск от сблъсък, се задействат предупредителни светлини.
Видеоклип, обясняващ предимствата на системата за помощ при смяна на пътната лента

Помощ при смяна на пътната лента

Когато е задействана, помощта при смяна на пътната лента използва радарна технология, за да сканира „мъртвата зона” от страната на пътника за наличие на други участници в движението. Ако смяната на пътната лента не е безопасна, получавате предупреждение чрез звуков сигнал и мигаща икона близо до огледалото от страната на пътника.
Видеоклип, обясняващ предимствата на електронната програма за стабилност

Електронна програма за стабилност

Нашата електронна програма за стабилност (ESP) намалява ефективно риска от странично занасяне и преобръщане. В рискови ситуации тя се задейства незабавно, като намалява мощността на двигателя и задейства поотделно спирачките на всяко колело на товарния автомобил и на ремаркето. ESP се предлага за повечето спецификации на товарни автомобил – както за влекачи, така и за шаси кабини.
Видеоклип, обясняващ предимствата на светлините при аварийно спиране

Светлини при аварийно спиране

Ако натиснете рязко спирачките, спирачните светлини примигват бързо, за да предупредят автомобилите зад вас – лесен начин за избягване на животозастрашаващите удари отзад.

Пакет за активна безопасност

ACC – Адаптивен круиз контрол
Помощ при смяна на пътната лента
Поддръжка на бдителността на водача
VT

Повишете нивото на безопасност

Посетете местния дилър на Volvo Trucks, за да видите нашите системи за подпомагане на водача в действие.

Свържете се с местен дилър