Знаем какво става навън. Знаем как изглеждат пътните инциденти. Затова правим толкова много допълнителни тестове, които не се изискват от законодателството.

Карл Йохан Алмквист

Директор пътна и продуктова безопасност, Volvo Trucks

Интериор

Безопасно сядане във Volvo FL

Безопасно сядане

В автомобил Volvo FL вие седите добре защитени. Закрепването на седалките и конструкцията на цялата кабина са подсилени и са преминали всички тежки тестове, които преминават нашите кабини. 

Alcolock на Volvo FL

Alcolock

Алкохолът няма място на пътя. Аlcolock може да се монтира фабрично и това е ясно послание към водачите и клиентите, което показва колко сериозно приемате пътната безопасност. 

Кабина за екипаж на Volvo FL

Кабина за екипаж

Вземете със себе си екипаж от 7 души, седнали в безопасност в кабината за екипаж на Volvo FL. Кабината за екипаж разбира се е тествана също така сериозно както всички наши кабини. 

Вграден предпазен колан на Volvo FL

Вграден предпазен колан

Около половината от всички смъртни случаи при товарните автомобили могат да бъдат избегнати чрез използване на предпазен колан – факт, който си струва да си припомните при следващото си пътуване. Във Volvo FL те са вградени в седалките. 

Екстериор

Системи за абсорбиране на енергията при удар на Volvo FL

Системи за абсорбиране на енергията при удар

Вграждане отпред, отзад и отстрани – защита на другите участници в пътното движение при удар. Системата предотвратява попадането на по-малки автомобили под товарния автомобил. 

Осветление на Volvo FL

Осветление

Вградихме предните габаритни светлини и светлините за шофиране през деня. В резултат блокът осигурява интелигентно осветление в компактен корпус. Товарният автомобил винаги е видим за останалите участници в движението. 

Видимост във всички посоки на Volvo FL

Видимост във всички посоки

Перфектно настроените огледала, голямото предно стъкло с нисък заден ръб и допълнителните прозорци във вратите ви дават възможност да виждате какво става около товарния ви автомобил. Това е важно за безопасността на операциите в градските зони. 

Системи на Volvo FL за активна безопасност

Системи за активна безопасност

Вашият товарен автомобил ще ви помогне. Получете кратък обзор на използваните системи за активна безопасност, предлагани от Volvo Trucks. 

Безопасността на Volvo FL говори

Какво ще стане, ако?

Директорът по пътна и продуктова безопасност разкрива тайните на нашите системи за активна безопасност и как работят те.

VT

Създайте си преки впечатления от безопасността

Местният лидер на Volvo Trucks може да ви покаже всяка забележителна функция за безопасност и да отговори на всичките ви въпроси по тази тема.

Свържете се с местен дилър