Проектираната наново седалка на Volvo FL вече е още по-безопасна

Облегнете се. Затегнете колана. Бъдете в безопасност

Подсилената седалка и по-здравото й закрепване намаляват движението напред в случай на инцидент. Проектираната наново опора за врата поддържа главата ви неподвижна и добре защитена. А вграденият предпазен колан ви предпазва посредством първокласната си устойчивост при удар. След като въпросът с безопасността е решен, всичко, което ви остава, е да изберете цвета на предпазния колан – черен или червен, който привлича погледа?

Подсилена кабина, която да предпазва вас и другите участници в движението

Двойна здравина

Цялата кабина на Volvo FL беше подсилена с 31 килограма допълнителна стомана, която да ви предпазва, ако участвате в инцидент. За да се намали рискът от нараняване при удар, по арматурното табло, волана и уредите няма остри ръбове.

Системи на Volvo FL за абсорбиране на енергията при заден удар

Защита за вас и за останалите

Нашите системи за абсорбиране на енергията при челен и заден удар са предназначени да предпазват леките автомобили да не попаднат под товарния автомобил при удар, като по този начин намалява вероятността за нараняване на пътниците. А електронната ни програма за стабилност намалява ефективно риска от странично занасяне и преобръщане. В рискови ситуации тя се задейства незабавно, като намалява мощността на двигателя и задейства поотделно спирачките на всяко колело на товарния автомобил и на ремаркето.

Прочетете повече за нашите системи за безопасност тук
Предоставя най-добрата възможност да виждате – и да ви виждат

Повишена видимост

Голямото предно стъкло ви дава възможност да виждате всичко. Регулирайте видимостта чрез външните огледала с електронно или ръчно управление. Минавайте лесно по тесните уличи благодарение на допълнителните странични прозорци. А задният прозорец ви дава възможност да държите товара си под око.

Броня от три части за Volvo FL

Броня, състояща се от три части

Стоманените ъгли придават на бронята изключителна устойчивост при удар, като намаляват риска от щети и разходи за ремонт. А в случай на инцидент отделните детайли изолират въздействието му, така че трябва да смените само повредените участъци.

Volvo FL с усъвършенствана алармена система с дистанционно управление

Защитена система

Цялостната алармена система с дистанционно управление спомага за защитата на Volvo FL. Тя се активира лесно, ако неканени гости се опитат да отворят вратите или да повредят автомобила, и ви осигурява ви спокойствие, когато сте далече от него.

Разгледайте опционалното предпазно оборудване от Volvo

Допълнителни опции за безопасност

Нуждаете се от подгрявани външни огледала? Комплект за първа помощ? Или защитно затъмняване на предното стъкло? Можем да оборудваме вашия Volvo FL с всички допълнителни опции за безопасност, от които се нуждаете.

VT

Сигурност и здравина

Изпробвайте сами най-здравата в съответния клас. Посетете местния дилър на Volvo Trucks и направете тестово шофиране.

Свържете се с местен дилър