Volvo FL с четири- или шестцилиндров двигател

Запознайте се с вашия двигател

С обширният си диапазон на изходна мощност и с впечатляващата си реакция двигателят Volvo D8K е идеален за вътрешноградска дистрибуция. D5K е по-малък и по-лек; той е предназначен за брутно тегло между 10 и 16 тона. Освен това е един от най-здравите и най-мощните четирицилиндрови двигатели, предлагани на пазара.

Работата на двигателя на Volvo FL се характеризира с широка и плоска крива на въртящия момент

Плавен ход, гарантирано

Бързо ускоряване. Улеснено управление при ниска скорост. Първокласна мощност. Двигателите D5K и D8K осигуряват по-широка и по-плоска крива на изходния въртящ момент, както и по-бърза реакция при ниски обороти. Максималният въртящ момент е от 800 до 900 Нм за D5K и от 950 до 1 050 Нм за D8K, което значително намалява необходимостта от смяна на скоростите.

Изберете мощността си

Няма значение какъв е двигателят на вашия Volvo FL, ще имате мощността, която ви е необходима: 210 или 240 к.с. за D5K, 250 или 280 к.с. за D8K. В комбинация с отличната маневреност и мълниеносната реакция на Volvo FL, те ще ви отведат, където е необходимо, бързо и ефективно.

Гамата от двигатели за Volvo FL

  к.с. кВт Въртящ момент
D5K210 210 154 800 Нм
D5K240 240 177 900 Нм
D8K250 250 184 950 Нм
D8K280 280 206 1 050 Нм
Петлитров двигател за биодизел като опция

Готови ли сте за биодизел?

Всички нива на мощност за двигателите D5K и D8K са сертифицирани за синтетично дизелово гориво (HVO). Един от вариантите на D5K с 240 к.с. ще работи с чист биодизел (B100) – сертифициран за Euro 6. Той представлява перфектната опция, ако искате да спомогнете за опазване на околната среда и да се възползвате от преференциите, предлагани на вашия пазар.

РТО за вашето оборудване за обработка на товари

РТО механизми

Осигурете мощност за оборудването за обработка на товари. РТО механизмите прехвърлят мощност от двигателя към отделно допълнително оборудване, като кран или бетон-миксер. Volvo FL предлага разнообразие от РТО механизми, които могат да бъдат адаптирани за вашите потребности.

Вижте спецификациите на нашите РТО механизми
Двигателите Euro 6 са почти напълно идентични с двигателите Euro 5, когато става дума за мощност и горивна ефективност

Същата мощност, намалени емисии

Нашите двигатели Euro 6 представляват огромен скок към по-чист транспорт и намаляване на влиянието върху околната среда. Мощността и горивната ефективност са почти идентични на тези при моделите Euro 5, но сме намалили наполовина емисиите на твърди частици, а тези на азотни оксиди – с почти 80%.

Решението за Euro 6 от Volvo

Нашето решение за Euro 6

1. Двигател
Новите компоненти на двигателя подобряват потока на газа и гарантират, че отработените газове достигат до системата за последваща обработка при оптимална температура.

2. Седми разпръсквач
За управление на топлината на DOC се използва специален дизелов разпръсквач, който осигурява ефективността на филтъра за твърди частици и добрата функционалност на SCR.

3. Дизелов катализатор за окисляване (DOC)
DOC произвежда NO2, необходим за ефективното изгаряне на частиците от филтъра за дизелови частици. Когато е студено, той осигурява и топлината, необходима за регенерирането.

4. Филтър за твърди частици (DPF)
Филтърът събира и съхранява твърдите частици (PM) до изгарянето им по време на регенерацията. Регенерацията се извършва автоматично – не е необходимо да предприемате никакви действия.

5. Селективна каталитична редукция (SCR)
В смесителната зона отработените газове се напръскват с AdBlue. Когато азотните оксиди (NO2) достигнат до каталитичния преобразувател, те се превръщат в безвреден газообразен азот и вода.

6. Катализатор на отделянето на амоняка (ASC)
Последната стъпка преди ауспуха, при която оставащият амоняк (NH3), ако има такъв, се отстранява.

Филтър за дизелови частици

Контролирано регенериране

Нашите двигатели D5K и D8K са оборудвани с филтър за твърди частици (DPF). Той улавя и обработва микроскопичните частици сажди в отработените газове от двигателя по време на регенерирането, като оставя само фина пепел. Процесът е автоматичен, но когато е необходимо ръчно регенериране – например в екологична зона – ще бъдете предупредени навреме.

Свържете се с местен дилър

Почувствайте мощността

Посетете местния лидер на Volvo Trucks, за да изпробвате нашите двигатели D5K и D8K и да получите отговори на всичките си въпроси.

Свържете се с местен дилър