Горивно-ефективни двигатели за Volvo FH16

Нашите двигатели с най-голяма горивна ефективност

Нашата гама двигатели са внимателно проектирани за пестене на гориво – без влошаване на характеристиките. Оптимизирахме геометрията на горивната камера. Проектирахме вертикални, централно разположени разпръсквачи. Увеличихме всмукателното налягане...

Можем да продължим да говорим (и то много) за техническите си постижения. Най-важното при тези иновации обаче е разликата, която те предизвикват в счетоводния ви баланс. И по отношение на околната среда.

Опознайте нашите двигатели
Скоростната кутия I-Shift спомага за икономия на гориво и за намаляване на разхода

I-Shift – опростена, надеждна и с много голяма горивна ефективност

I-Shift увеличава възможностите и ефективността, като следи и реагира на теглото на товарния автомобил, на наклона на пътя, на скоростта и ускорението. В комбинация с дизелов двигател Volvo тя намалява разхода на гориво с до 5% в сравнение с ръчна скоростна кутия. А в съчетание с инерционната технология на I-Roll пестите до 7%. Освен това е лесна за използване.

Кажете „Здравей” на I-Shift
Volvo FH16 i-see

I-See – вижте как разходите ви за гориво намаляват

Докато шофирате, I-See използва данните за наклона на пътя, за да управлява скоростта и смените на предавките по начина с най-голяма горивна ефективност. Като се възползва от кинетичната енергия на товарния автомобил системата може да намали разхода ви на гориво с до 5 %. Най-големи икономии се правят при полегати склонове, но I-See пести гориво при всички видове наклон.

Volvo FH16 балансира колелата

Регулирайте ъглите на колелата и увеличете икономиите си

Изборът на подходящите гуми с правилното налягане и правилно регулираните колела и мостове могат да намалят разхода на гориво с до 14 %. Проучванията ни в Европа показват, че два от всеки три товарни автомобила са с неправилно регулирани мостове и колела. Така че от много малко усилие може да се постигне голяма печалба.

Пакетът Fuel Advice е инициатива на основата на сътрудничеството, която ви помага да зададете свои собствени насоки за ефективност и да потърсите съдействие, когато ви е необходимо.

Пакетът Fuel Advice – намалявайте разхода, постоянно

Продължавайте да постигате целите си по отношение на горивото. И вижте как разходите ви се свиват, докато увеличавате ефективността си. Абонирайте се за нашата услуга с пакета Fuel Advice и ще се свържете с личен инструктор за икономия на гориво. Посредством редовния им анализ, експертни напътствия и практическа помощ ще спестите гориво за нула време и ще постигате все по-добри резултати, година след година.

Спестете гориво с Dynafleet

Открийте мощ, задействана от данни

Dynafleet и обучението на водачи могат заедно да ви спестят до 7% гориво.

Dynafleet – проследявайте горивната си ефективност

Запознайте се с нашата интелигентна система за управление на автопарка. Проследявайте ефективността на товарните автомобили и водачите си в реално време и преглеждайте автоматично генерирани класирания за горивната ефективност. След това правете сравнения, откривайте тенденции и внедрявайте рентабилни промени за пестене на гориво.

Обучението на водачи – малки промени, големи икономии

Нашето обучение по ефективно шофиране ви помага да извлечете максимума от всяка капка гориво. Доказалият се систематичен подход, който е част от програмата на Volvo Trucks за професионално развитие на водачи, създава модели на шофиране с горивна ефективност и постоянни, дългосрочни икономии – ефективността му е най-голяма в комбинация с отчетите от Dynafleet.

Пакет с въздушни дефлектори за Volvo FH16

Комплект въздушни дефлектори

Пакетът с въздушни дефлектори може да увеличи икономията на гориво с цели 8 %. Той намалява турбулентността и съпротивлението на въздуха, като освен това отклонява вятъра от ремаркето.  Освен че пести гориво и пари, той намалява емисиите на CO2, което е чудесно за околната среда.

Свържете се с местен дилър

Започнете правилно от самото начало

Ключът към икономията на гориво е да се започне правилно от самото начало. Вашият дилър е експерт по икономията на гориво. Защо не го помолите да ви помогне?

Свържете се с местен дилър