Видеоклип за това как работи Volvo Dynamic Steering

Как работи Volvo Dynamic Steering

Технология, осигуряваща изключително бърза реакция при шофиране

Нашата патентована технология комбинира традиционното кормилно управление с хидроусилвател и електродвигател, монтиран на кормилния механизъм. ECU (Електронен управляващ блок) обработва входни данни от няколко сензора и определя накъде се движи товарният автомобил и какви са намеренията на водача. Електродвигателят се контролира 2000 пъти в секунда, като се използва принцип, наречен „наслагване на въртящия момент“, за коригиране на неволните движения при управлението и за осигуряване на допълнителен въртящ момент за управление, когато е необходимо. Volvo Dynamic Steering вече се предлага за всички конфигурации на мостовете – включително да тези с двойни предни мостове.

Динамично управление на Volvo FH16 при високи скорости

Шофиране без усилия при всяка скорост

При високи скорости Volvo Dynamic Steering ви поддържа стабилни и без отклонения от курса. А при бавно и внимателно маневриране ви осигурява силата за кормилното управление, без значение какъв е товарът. Ние сме абсолютно сериозни, когато казваме, че можете да управлявате новия Volvo FH с един пръст.

Водач на товарен автомобил, който се движи на заден ход с Volvo Dynamic Steering.

Назад. Сега е също толкова лесно както напред.

Премахнахме усилията при управлението на напълно натоварен автомобил при движение на заден ход. Volvo Dynamic Steering ви осигурява перфектна прецизност, управление почти без усилия и автоматично връщане на волана в неутрално положение. А с подобрената стабилност на посоката можете да изминете повече от 100 метра назад, без да се отклоните от курса.

Volvo FH16 с тандемни мостове и ремарке

Шофиране, право като стрела, при всички условия

Корекциите на посоката, които правите, след като сте спрели върху неравна повърхност? Вече не са необходими. Откатът от дупките, коловозите на пътя и пътната маркировка? Почти незабележим. Volvo Dynamic Steering балансира дори влиянието на силните странични ветрове. Затова не стискайте волана – товарният автомобил ще промени посоката си само когато поискате.

Свържете се с местен дилър

Готови ли сте да пробвате динамичното шофиране?

Изпробвайте най-лесното тестово шофиране досега, като влезете във връзка с местния дилър на Volvo Trucks.

Свържете се с местен дилър