Volvo FH с ремарке и повдигнат тандемен мост се движи по чакълест път

Оптимален режим на шофиране

Повдигането на тандемния мост е идеално за вас, ако се движите с тежък товар в едната посока и с без товар в другата. Когато товарният автомобил е без товар, натискате един бутон на арматурното табло, за да изключите и повдигнете двигателния мост. Докато товарите автомобила, двигателният мост се спуска автоматично и се включва, за да осигури максимално сцепление и управляемост. Отнема само 15 секунди – от началото до края, така че не губите ценно време.

Снимка отблизо на повдигнат тандемен мост

До 4% икономия на гориво

Задвижващите мостове създават съпротивление от триене и съпротивление при търкаляне, което увеличава количеството, което трябва да използвате. Чрез изключване и повдигане на моста, когато не ви е необходим, можете да намалите разхода на гориво с до 4% при обратен курс с повдигнат мост. И да подобрите значително баланса си.

Повдигнат тандемен мост се движи по чакълест път

По-маневрен

Когато мостът е повдигнат, товарният автомобил става подобен на 4x2 или на 6x2, което води до по-малък радиус на завой и подобрява значително маневреността. Автомобил 6×4 с колесна база 4,6 метра например може да намали радиуса си на завой с повече от един метър.

Volvo FH16, дръжте се здраво

По-голямо сцепление

Трябва ви по-голямо сцепление? Ако ограниченията за натоварването на мостовете позволяват, просто натиснете бутона на индикаторното табло и можете да прехвърлите тежестта върху един двигателен мост. 

Свържете се с местен дилър

Повдигнете моста. Увеличете печалбата си

За да изпробвате сами повдигнатия тандемен мост, посетете вашия местен дилър на Volvo Trucks.

Свържете се с местен дилър