Знаем какво става навън. Знаем как изглеждат пътните инциденти. Затова правим толкова много допълнителни тестове, които не се изискват от законодателството.

Карл Йохан Алмквист

Директор пътна и продуктова безопасност, Volvo Trucks

Полагане на допълнителни усилия с нашите тестове за безопасност: видео

Интериор

Нощен режим на Volvo

При нощен режим водачите имат възможност да изключват незабавно всички ненужни подсветки от арматурното табло чрез натискане на един бутон. В резултат има по-малко отблясъци в полезрението на водача и по-малко разсейване от отраженията върху предното стъкло и страничните огледала. Този режим е най-подходящ за водачи, извършващи превози на дълги разстояния и шофиращи през нощта, както и при движение на заден ход и маневриране при трудни атмосферни условия или в комплексни среди, например при закачване и разкачване на ремаркета.

Люк за безопасност на Volvo FН

ЛЮК ЗА БЕЗОПАСНОСТ

Всеки автомобил Volvo FH има голям покривен прозорец, които служи и като авариен изход. Освен това осигурява светла, изпълнена с въздух кабина, което ви помага да останете бодри и да се съсредоточите върху пътя.

Предпазен колан на Volvo FH

ПРЕДПАЗЕН КОЛАН

Около половината от всички смъртни случаи при товарните автомобили могат да бъдат избегнати чрез използване на предпазен колан – факт, който си струва да си припомните при следващото си пътуване.

Екстериор

Система за абсорбиране на енергията при челен удар на Volvo FH

Система за абсорбиране на енергията при челен удар

Поема част от силата при удар, като отскача назад, под товарния автомобил, подобно на амортисьор при лекия автомобил. Сега е изработен от по-леки и по-здрави материали, като вече е ефективен дори при по-високи скорости. 

Осветление на Volvo FН

Осветление

Вградихме предните габаритни светлини и светлините за шофиране през деня. В резултат блокът осигурява интелигентно осветление в компактен корпус.

Огледала и прозорци на Volvo FH

Огледала и видимост

Създадохме гама от интелигентни функции, за да осигурим наистина 360-градусова видимост на нашите водачи. Но големите размери на прозорците и на огледалата на FH също осигуряват блестящо покритие.

СИСТЕМИ ЗА АКТИВНА БЕЗОПАСНОСТ

Вашият товарен автомобил ще ви помогне. Получете кратък обзор на използваните системи за активна безопасност, предлагани от Volvo Trucks.

Свържете се с местен дилър

ПОСТАВЯЙТЕ БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪРВО МЯСТО

Местният лидер на Volvo Trucks може да ви покаже всяка забележителна функция за безопасност и да отговори на всичките ви въпроси по тази тема.

Свържете се с местен дилър