ПОДДЪРЖАЙТЕ СКОРОСТТА. ПЕСТЕТЕ ГОРИВО

Да поддържаме скоростта, докато пестим гориво. Трудно е да се постигне баланс между двете. Разбираме ежедневните предизвикателства, свързани с осигуряване на навременни доставки при едновременно контролиране на разходите. Затова разработихме уникална силова линия, която осигурява повишена ефективност. И подобрена горивна ефективност.

Вашата рентабилност е ключова за нашето мислене. Чрез увеличаване на средната скорост, можете да повишите производителността си. И тази на вашите клиенти. В същото време пестите гориво и оказвате по-малко влияние върху околната среда.

Звучи лесно? Прочетете повече.

Volvo FH, който използва круиз контрол на пътя

Икономия на гориво сега

ВЪРХОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА И ГОРИВОТО

Скоростната кутия I-Shift с два съединителя

I-SHIFT С ДВА СЪЕДИНИТЕЛЯ – УНИКАЛНАТА СКОРОСТНА КУТИЯ

Две скоростни кутии в една. Няма прекъсвания в предаването на мощността или въртящия момент. По-висока средна скорост. И по-нисък разход на гориво.

Нашата уникална трансмисия I-Shift с два съединителя осигурява по-плавно и по-удобно шофиране от когато и да било. Плавната смяна на предавките повишава ефективността на товарния автомобил. И осигурява непрекъснат поток от мощност, който ще промени начина ви на шофиране и ще увеличи производителността ви.

I-Shift с два съединителя и предавки за бавен ход

ПО-ДОБРИ ПУСКОВИ КАЧЕСТВА С ПРЕДАВКИ ЗА БАВЕН ХОД

I-Shift с предавки за бавен ход. Разработена за превоз на тежки товари и за строителството. По-бързото съотношение на задния мост ви дава възможност да поддържате средната скорост на движение при много по-ниски обороти. А по-ниските обороти пестят гориво. Потеглянето от спряло положение с тежък товар просто стана много по-лесно. Дори при екстремни условия с товар до 325 тона.

Поглед отблизо към двигателя Volvo D13 Euro-6

ПОВЕЧЕ МОЩНОСТ. ПО-МАЛКО ГОРИВО

По-голяма ефективност от когато и да било преди. Перфектният баланс между управляемост и икономия на гориво.

Нашата нова интегрирана силова линия е снабдена с усъвършенстван двигател Euro-6 и с уникалната I-Shift от Volvo. Съотношението на компресия за версиите на двигателите D13 с 420 и 460 к.с. е повишено. При вариантите на двигателя D13 с 500 и 540 к.с. има и нов турбокомпресор.

Няколко усъвършенствания на двигателя и скоростната кутия. Значително повишаване на ефективността и на икономията на гориво.

Заден мост за Volvo FH

ПРАВИЛНОТО СЪОТНОШЕНИЕ

Какво разбираме под „правилно съотношение”? Всъщност става дума за задните мостове. Те представляват последната връзка в ефективна верига, която подава мощност от двигателя към колелата на товарния автомобил.

Когато за задния мост е осигурено правилното съотношение за превози на дълги разстояния, той работи в перфектна хармония с двигателя D13 и с I-Shift с два съединителя. Резултатът? По-ниски обороти: По-комфортно шофиране. И по-голяма горивна ефективност.

Водач с товарен автомобил Volvo FH

ЧОВЕШКИЯТ ФАКТОР

От само себе си се разбира, че новите технологии осигуряват горивна ефективност и безопасност. Има обаче един основен фактор, който стои над всички други. Водачът.

Нашите курсове са предназначени да създават по-добри водачи. Водачи, които шофират по-безопасно. По-ефективни водачи. Нашите курсове „Професионално развитие на водачите“ и „Усъвършенствана икономия на гориво“ се фокусират точно върху това. Рентабилна инвестиция за всяка транспортна компания.

Комбинирането им със съвети посредством „Dynafleet – икономия на гориво и околна среда“ е положителна стъпка към по-рентабилно бъдеще. За вас. И за бизнеса ви.

Сребрист товарен автомобил Volvo FH 540 при залез

I-CRUISE ВИ ПОМАГА ДА ЗАПАЗИТЕ СКОРОСТТА ПОСТОЯННА

Интелигентен круиз контрол. I-Cruise регулира скоростта ви, за да запази нисък разхода на гориво. Това ви помага не само да постигнете по-висока производителност, като поддържате висока средна скорост. Допринася и за по-безопасно и по-комфортно шофиране.

Сребрист товарен автомобил Volvo FH 540, който се изкачва по наклон

ВСЕКИ ПЪТ Е ЗАПОМНЕН

При кой маршрут ще е необходимо по-малко гориво? I-See запаметява и съхранява всички изкачвания в централна база с данни. И останалите товарни автомобили могат да я използват безплатно. Тази информация дава възможност на товарния автомобил да реагира автоматично, за да избегне излишните смени на предавките. Не са необходими карти или GPS.

Комбинирайте I-Cruise с I-See и ще имате верен партньор в икономията на гориво.

Снимка в близък план на клапана за налягането в гумата

ПРОВЕРЕТЕ НАЛЯГАНЕТО

Налягане в гумите. Лесно е да се подцени влиянието, което то може да окаже върху рентабилността ви. Заедно с правилно регулираните колела и мостове, подходящото налягане в гумите може до голяма степен да ви помогне да спестите време и пари в дългосрочен план.

Икона за изключване на двигател от Volvo Trucks

ИЗКЛЮЧЕТЕ И СПЕСТЕТЕ ГОРИВО

Малките промени могат да имат огромно значение. Компонентите, задвижвани от двигателя, изразходват гориво, когато се използват. Въздушни компресори. Усилвател на сервоуправлението. И дори самият двигател. Изключването им, докато не се използват, пести гориво. И пари.

Гума от Volvo Trucks за икономия на енергия

Гуми за икономия на енергия

Нашите гуми пускат на свобода най-доброто във вашия товарен автомобил. Гумите 315/70 R22.5 например са специално създадени за превози на дълги разстояния. Възможности за икономия на гориво, които са подходящи за курсовете ви.

Пакетът с въздушни дефлектори от Volvo Trucks, който намалява съпротивлението на вятъра.

ПАКЕТЪТ С ВЪЗДУШНИ ДЕФЛЕКТОРИ НАМАЛЯВА СЪПРОТИВЛЕНИЕТО НА ВЯТЪРА

Плавните линии на каросерията поддържат нисък разхода на гориво. Аеродинамичните тунели ни помогнаха да направим фина настройка на въздушните дефлектори. Резултатът? Значително по-нисък разход на гориво.

Volvo Trucks – повдигане на тандемния мост

ПОВДИГНЕТЕ ДВИГАТЕЛНИЯ МОСТ

По-малък радиус на завой. Максимално сцепление. По-нисък разход на гориво. Повдигането на тандемния мост е уникална функция за конфигурациите 6x4 или 8x4. То комбинира сцеплението и товароносимостта на задвижването на четирите колесни оси, както и управляемостта и ефективността на задвижването на двете оси.

Когато товарният автомобил е без товар, трябва само да натиснете един бутон, за да изключите и повдигнете моста. Веднага след натоварването двигателният мост се спуска автоматично и се задейства отново. Осигуряване на максимално сцепление и управляемост.

Освен това чрез изключване на двигателния мост, когато той не е необходим, можете допълнително да намалите разхода на гориво с до 4%.

Икона на новото планиране на сервизното обслужване от Volvo Trucks

НЕПЛАНИРАНИ СПИРАНИЯ

Нашият ангажимент: Максимален пробег. Нашето новаторско планиране на сервизното обслужване свързва дистанционно вашия товарен автомобил със сервиза. Прецизната превантивна поддръжка пести гориво. И товарният автомобил е винаги готов за път.

Приложение Dynafleet Fuel and Environment (Dynafleet – Гориво и околна среда) от Volvo Trucks

ИКОНОМИЯ НА ГОРИВО С DYNAFLEET

Каква точно горивна ефективност можете да получите? С „Dynafleet – икономия на гориво и околна среда“ можете да проследявате точно ефективността на товарните автомобили и водачите.

Резултатът за горивната ефективност спомага за повишаване на ефективността на водача. И подобрява баланса ви.

Софтуерни пакети за I-Shift от Volvo Trucks

КАКВА ИСКАТЕ ДА БЪДЕ ВАШАТА I-SHIFT?

Накарайте I-Shift да работи за вашия бизнес. Има цяла гама от софтуерни пакети, които съответстват на вашите условия на шофиране. „Превози на дълги разстояния и икономия на гориво“ оптимизира средната скорост на движение. Това допринася за ефективното шофиране по магистрала.

Как действа концепцията за горивото и ефективността

Как работи

Проучете техническите възможности, които направиха възможна демонстрацията с парапланера. Тук става дума за поддържане на висока средна скорост посредством уникална силова линия, която осигурява ефективност без прекъсване – и то при намален разход на гориво.

Истории с подробности

Как I-Shift с два съединителя помага на италианската транспортна фирма Sartori да пести гориво по трудните планински пътища

В хълмистите северни области на Италия семейната транспортна компания Sartori Trasporti се нуждае от автомобили, които комбинират висока ефективност с нисък разход на гориво. Те са намерили перфектното решение – Volvo FH с I-Shift с два съединителя....

Нашето оцеляване като фирма зависи от ниския разход на гориво, обучените водачи и товарните автомобили с висока ефективност

Чрез обучение на водачите, специални стимули и инвестиране в най-новите товарни автомобили и технологии полската транспортна фирма Jastim намали разхода на гориво до нива, които преди се смятаха за невъзможни....