Най-добрият камион за превози на дълги разстояния

Volvo FH с I-Save е идеалното решение за намаляване на разхода на гориво при превози на дълги разстояния – без компромис с динамиката на камиона.
Колкото по-дълго шофират, толкова по-голям е потенциалът за спестяване.

Намалете разходите за гориво с до 7%

Намалете разходите за гориво с до 7%

Чрез комбиниране на високоефективния двигател D13TC и функциите за пестене на гориво, като например
I-See на базата на географски карти, Volvo FH с I-Save намалява разходите за гориво с до 7%* при превози на дълги разстояния.

* D13TC Euro 6 версия D с пакет за гориво за дълги разстояния (I-Save) срещу D13 eSCR Euro 6 версия D. Действителната икономия на гориво ще варира в зависимост от много фактори, като използване на круиз контрол, реална топография, шофьорския опит на водача и метеорологичните условия.

Подобряване на производителността

Подобряване на производителността

Мощният двигател D13TC осигурява 300 Nm по-голям въртящ момент при ниски обороти. Затова е необходимо по-малко ускорение и гориво, за да се поддържа постоянна скорост при движение по магистрала. Работейки в комбинация с I-See, двигателят дава възможност за преодоляване на възвишения и наклони на по-висока предавка, като спестява гориво, без да губи скорост. Допълнителният въртящ момент дава възможност и за по-висока средна скорост, особено забележима при изкачване на възвишения.

Повече комфорт за водача

Повече комфорт за водача

Volvo FH с I-Save ви позволява да шофирате на по-ниски обороти и по-висока предавка за по-дълго време, което допринася за по-плавно и по-тихо шофиране. Водачите могат също да очакват по-бърза реакция на въртящия момент, което прави този товарен автомобил още по-вдъхновяващ.

Това е Volvo FH с I-Save

Това е Volvo FH с I-Save

Volvo FH с I-Save включва високоефективния двигател D13TC и пълния пакет за гориво за превози на дълги разстояния. Всяка функция на I-Save е проектирана, тествана и доказана, за да се пести гориво при превози на дълги разстояния.

Пакетът за гориво за превози на дълги разстояния включва актуализиран софтуер I-See на базата на географски карти, I-Shift с оптимизиран софтуер за превози на дълги разстояния, I-Cruise с I-Roll и нови задни мостове.

Двигателят D13TC на Volvo

Двигателят D13TC на Volvo

D13TC е най-икономичният ни двигател досега. Предлага се с мощности 460 и 500 к.с., има бутала с патентована вълнообразна повръхност, която подобрява горенето и увеличава ефективността. Благодарение на технологията Turbo Compound двигателят D13TC използва изцяло наличната енергия на всеки етап, като осигурява по-голяма ефективност в целия диапазон на оборотите, като най-добрият резултат е в диапазона между 900 и 1400 оборота в минута.

Гамата двигатели на Volvo
Обновена I-See на базата на географски карти

Обновена I-See на базата на географски карти

I-See използва знанията за пътя напред, за да използва енергията на движението на товарния автомобил по най-добрия възможен начин при шофиране по хълмист терен. Тя се грижи за избор на предавка, ускорение и спиране на двигателя, когато се активира I-Cruise. I-See разполага с нова карта с висока разделителна способност за по-точно позициониране на топографията.

Прочетете повече
Актуализирана I-Shift за превози на дълги разстояния

Актуализирана I-Shift за превози на дълги разстояния

I-Shift с оптимизиран софтуер за превози на дълги разстояния е проектирана специално за ефективно шофиране по магистрала и ще ви спести гориво. Когато шофирате в икономичен режим, всяка смяна на предавка се синхронизира прецизно, така че двигателят да може да работи в най-ефективния диапазон на оборотите.

Прочетете повече
I-Cruise с I-Roll

I-Cruise с I-Roll

I-Cruise помага за поддържане на постоянна скорост, като я регулира, за да се намали разходът на гориво. Тя също така помага да се поддържа висока средна скорост за повишаване на производителността, като същевременно допринася за по-безопасно и по-удобно пътуване. При спускане по наклон I-Roll автоматично изключва двигателя, за да използва инерцията на товарния автомобил вместо гориво.

Прочетете повече
Още съвети как да пестите гориво

Още съвети как да пестите гориво

Прегледайте статиите и анализите на експерти

Обърнете се към специалист