Горивната ефективност означава да запазите контрола върху разходите си за гориво и въздействието върху околната среда. Но преди всичко означава да сте сигурни, че ще извлечете максимална полза от всяка капка. Не правете компромиси с производителността си. Камион с добра управляемост, който може да поддържа скоростта и да пести гориво, е вашето най-ефективно решение. Нашата гама от предложения е по-обширна от всякога, за да можете да изберете такова решение, адаптирано според потребностите ви.

Горивна ефективност на D13

Гама двигатели за висока ефективност

Нашата гама двигатели D13 Euro 6 стъпка D е внимателно разработена за пестене на гориво – без компромис с ефективността. Всички наши двигатели предлагат отлична управляемост и ви позволяват да останете на най-високата предавка дори при изкачвания, за да поддържате скоростта и да пестите гориво.

Опознайте нашите двигатели
I-Save

Икономии на гориво на дълги разстояния с I-Save

Най-новото ни попълнение на гамата е силовата линия I-Save за превози на дълги разстояния. Тя съчетава нашите двигатели D13TC с мощност 460 или 500 к.с. с ефективни задни оси и функции на трансмисията, както и с много други характеристики. I-Save позволява да се намалят разходите за гориво с до 7%*, когато се комбинира с пакета за дълги разстояния.

 

* D13TC Euro 6 стъпка D с пакета за гориво за дълги разстояния (I-Save) срещу D13 eSCR Euro 6 стъпка D. Действителната икономия на гориво ще варира в зависимост от много фактори, като използване на круиз контрол, реална топография, шофьорския опит на водача и метеорологичните условия.

I-See – вижте как разходите ви за гориво намаляват

При кой маршрут ще е необходимо по-малко гориво? I-See използва данните за топографията, за да управлява скоростта и смените на предавките така, че горивната ефективност да е най-висока. Като се възползва от кинетичната енергия на товарния автомобил системата може да намали разхода ви на гориво с до 5%. I-See използва облачни картографски данни за най-добри резултати.

Предавателно число на задния мост

Предавателно число за вашите транспортни задания

Задният мост е последното звено в една ефективна верига. Когато мостът разполага с правилното предавателно число за превози на дълги разстояния, той работи в пълна хармония с двигателя D13 и I-Shift Dual Clutch. Резултатът? По-ниски обороти: По-комфортно шофиране. И по-голяма горивна ефективност.

I-Cruise

Постоянна скорост с I-Cruise

Интелигентен круиз контрол. I-Cruise регулира скоростта ви, за да запази нисък разхода на гориво. Това ви помага не само да постигнете по-висока производителност, като поддържате висока средна скорост. Допринася и за по-безопасно и по-комфортно шофиране.

Лекота на движение

Използването на подходящи гуми с правилно налягане и правилно регулирани колела и мостове може значително да намали разхода ви на гориво. Проучванията ни в Европа показват, че два от всеки три товарни автомобила са с неправилно регулирани мостове и колела. Така че от много малко усилие може да се постигне голяма печалба.

Пакет Fuel Advice за постоянни икономии на гориво

Продължавайте да постигате целите си по отношение на горивото. И вижте как разходите ви се свиват, докато увеличавате ефективността си. С пакета Fuel Advice ще бъдете свързани с личен инструктор за икономия на гориво. Чрез редовен анализ, експертни напътствия и практическа поддръжка той ще ви помогне да започнете да пестите гориво за нула време и да подобрявате постиженията си с всяка изминала година.

Спестете гориво с Dynafleet

Открийте мощ, задействана от данни

Заедно с Dynafleet и обучението на водачи можете да спестите до 7% гориво.

Dynafleet – проследявайте горивната си ефективност

Запознайте се с нашата система за управление на автопарка. Проследявайте ефективността на товарните автомобили и водачите си в реално време и преглеждайте автоматично генерирани класирания за горивната ефективност. След това правете сравнения, откривайте тенденции и внедрявайте рентабилни промени за пестене на гориво.

Обучението на водачи – малки промени, големи икономии

Нашето обучение по ефективно шофиране ви помага да извлечете максимума от всяка капка гориво. Доказалият се систематичен подход, който е част от програмата на Volvo Trucks за професионално развитие на водачи, създава модели на шофиране с горивна ефективност и постоянни, дългосрочни икономии – ефективността му е най-голяма в комбинация с отчетите от Dynafleet.

Пакет въздушни дефлектори

Пакетът с въздушни дефлектори може да увеличи икономията на гориво с цели 8%. Той намалява турбулентността и съпротивлението на въздуха, като освен това отклонява вятъра от ремаркето.  Освен че пести гориво и пари, той намалява емисиите на CO2, което е чудесно за околната среда.

Свържете се с местен дилър

Започнете правилно от самото начало

Ключът към икономията на гориво е да се започне правилно от самото начало. Вашият дилър е експерт по икономията на гориво. Защо не го помолите да ви помогне?

Свържете се с местен дилър