Видеоклип за това как работи Volvo Dynamic Steering

Как работи Volvo Dynamic Steering

Технология, осигуряваща изключително бърза реакция при шофиране

Нашата патентована технология комбинира традиционното кормилно управление с хидроусилвател и електродвигател, монтиран на кормилния механизъм. ECU (Електронен управляващ блок) обработва входни данни от няколко сензора и определя накъде се движи товарният автомобил и какви са намеренията на водача. Електродвигателят се контролира 2000 пъти в секунда, като се използва принцип, наречен „наслагване на въртящия момент“, за коригиране на неволните движения при управлението и за осигуряване на допълнителен въртящ момент за управление, когато е необходимо. Volvo Dynamic Steering вече се предлага за всички конфигурации на мостовете – включително да тези с двойни предни мостове.

Динамично управление на Volvo FH

Шофиране без усилия при всяка скорост

При високи скорости Volvo Dynamic Steering ви поддържа стабилни и без отклонения от курса. А при бавно и внимателно маневриране ви осигурява силата за кормилното управление, без значение какъв е товарът. Ние сме абсолютно сериозни, когато казваме, че можете да управлявате новия Volvo FH с един пръст.

Водач на товарен автомобил, който се движи на заден ход с Volvo Dynamic Steering.

Назад. Сега е също толкова лесно както напред.

Премахнахме усилията при управлението на напълно натоварен автомобил при движение на заден ход. Volvo Dynamic Steering ви осигурява перфектна прецизност, управление почти без усилия и автоматично връщане на волана в неутрално положение. А с подобрената стабилност на посоката можете да изминете повече от 100 метра назад, без да се отклоните от курса.

Шофиране, право като стрела, с Volvo FH

Шофиране, право като стрела, при всички условия

Корекциите на посоката, които правите, след като сте спрели върху неравна повърхност? Вече не са необходими. Откатът от дупките, коловозите на пътя и пътната маркировка? Почти незабележим. Volvo Dynamic Steering балансира дори влиянието на силните странични ветрове. Затова не стискайте волана – товарният автомобил ще промени посоката си само когато поискате.

Свържете се с местен дилър

Готови ли сте да пробвате динамичното шофиране?

Изпробвайте най-лесното тестово шофиране досега, като влезете във връзка с местния дилър на Volvo Trucks.

Свържете се с местен дилър