Влекач Volvo FH на пътя

Просто шофирайте

I-Shift от Volvo прави шофирането по-лесно, по-безопасно и много по-комфортно. Няма тежък съединител и лост, с който да се борите. Всяка смяна на предавките е перфектно синхронизирана. Простотата на системата намалява умората на водача, като ви помага да се съсредоточите върху пътя и върху трафика около вас. А ако искате да сменяте предавките ръчно, бутонът върху скоростния лост ви осигурява директен контрол върху всяка смяна.

 

I-Shift на Volvo FН

Пестете от горивото

I-Shift е създадена да пести гориво. Вътрешните загуби на енергия са ниски – по-ниски отколкото при ръчните предавателни кутии, но всъщност разликата се дължи основно на електрониката. Всяка смяна на предавките е прецизно синхронизирана. Това гарантира, че двигателят работи в най-ефективния диапазон на оборотите, независимо дали е в икономичен режим или в режим на ефективност. Освен това, при спускане по наклон, I-Roll изключва двигателя, като увеличава инерцията на двигателя и спестява до 2% гориво допълнително.

 

Как работи

Как работи

В основата на I-Shift е „класическа“ несинхронизирана ръчна скоростна кутия, от която идват компактният дизайн и малките вътрешни загуби. Магията се крие в електронното управляващо устройство, което управлява съединителя и смените на предавките. Тъй като извършва оценка на информацията за скоростта, теглото, класа на пътя и необходимия въртящ момент, то е изключително прецизно при всяка смяна на предавката. Освен това системата комуникира с двигателя, като му дава възможност да регулира оборотите и спирачките за постигане на максимална ефективност.

 

Подсилена за превози при тежки условия

Подсилена за превози при тежки условия

Ако шофирате при изключително тежки условия, ще оцените подсилената I-Shift. Тя е проектирана изключително за пътувания, при които се изкачвате или спускате по наклон над 10% или шофирате по изключително неравен терен. Това означава, че I-Shift вече се предлага за условия, при които ръчната скоростна кутия или автоматичната Powertronic бяха единствените възможности.

I-Shift за Volvo FН с предавки за бавен ход

I-Shift с предавки за бавен ход – Потегляйте, откъдето искате

I-Shift просто стана още по-пъргава и лесна за използване при шофиране. Автоматизираната скоростна кутия вече се предлага с възможност за избор на една или две предавки за бавен ход, плюс допълнителна опция за още задни предавки. Ако превозвате тежки товари, знаете, че потеглянето може понякога да бъде трудно, особено при хълмист терен или лоши пътни условия. В крайна сметка може да се наложи да разтоварите или дори да поискате да ви изтеглят, което има опустошителен ефект върху максималния пробег и производителността ви. Оборудвайте своя Volvo FH с I-Shift с предавки за бавен ход и това притеснение ще остане в миналото. Пусковите качества ще се подобрят значително и натоварването на съединителя ще намалее със 75 процента, което ще ви спести излишните ремонти.

Намалява консумацията на гориво

Движете се бавно, но надеждно

Може ли I-Shift с предавки за бавен ход действително да ви помогне да увеличите икономията на гориво? Разбира се. Защото преди често се налагаше да жертвате икономията на гориво заради пусковите качества. Благодарение на бавните скорости обаче вече можем да изготвим спецификация за товарния ви автомобил с по-бързо отношение на задния мост, което ви дава възможност да запазвате средната си скорост на движение при много по-малки обороти, когато шофирате по добри пътища. Това ще намали разхода на гориво с няколко процента.

Перфектен контрол при много ниски скорости

Отличен контрол във всяка посока

Маневрирането с ниска скорост е един от най-трудните аспекти на работата. Благодарение на предавателното отношение над 32:1 (и до 37:1 при движение назад), I-Shift с предавки за бавен ход ви дава възможност да шофирате със скорост само 0,5-2 км/ч. Винаги имате пълен контрол, което ви улеснява да паркирате прецизно, когато трябва да товарите или разтоварвате, и да избегнете инциденти, които могат да провалят деня и производителността ви.

Увеличава универсалността на камиона

Кажете „да“ на повече курсове.

I-Shift с предавки за бавен ход увеличава пъргавината на товарния автомобил, като ви дава възможност да използвате един и същи автомобил за множество различни условия за шофиране и курсове. Шофиране по пътя и офроуд? Трябва да превозите екстремни товари? Работите при голяма надморска височина? СПЕЦИАЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ, ИЗИСКВАЩИ НИСКИ СКОРОСТИ? Няма проблем. Модулът на бавните предавки увеличава дължината на I-Shift само със 120 мм, а теглото – с 48 кг.

I-Shift Dual Clutch – нов начин за шофиране

I-Shift Dual Clutch – нов начин за шофиране

I-Shift Dual Clutch е първата в света трансмисионна система с двоен съединител за тежки товарни автомобили, която предлага наистина плавно и динамично ускорение. Вдъхновена от предавателните кутии на състезателните автомобили, I-Shift Dual Clutch сменя предавката за част от секундата. Тя осигурява непрекъснат поток от мощност, който ще промени начина ви на шофиране и ще увеличи производителността ви.

Volvo FH с два съединителя

Комфорт и безопасност за водача

Ако транспортните задания изискват висока производителност и честа смяна на предавките, изберете I-Shift Dual Clutch. Осигурява ненадминат комфорт за водача. Въртящият момент е постоянен, така че можете уверено да смените предавката по средата на завоя. Освен това мощността се предава непрекъснато към колелата, което означава минимален риска от засядане или загуба на сцепление при хлъзгави условия. Дори при използване на моторната спирачка при спускане с превключване на по-ниска предавка, можете да бъдете сигурни, че ще се движите стабилно и безопасно. I-Shift Dual Clutch се предлага за нашите двигатели D13K с мощност 460, 500 и 540 к.с.

Какво добавят двата съединителя

Какво добавят двата съединителя

Трансмисията с два съединителя може да избере предварително следващата предавка, докато се движите на
настоящата. Така единият съединител работи на празен ход, докато другият е включен. Благодарение на двата водещи вала и изобретателно разположените зъбни колела и елементи за избор едновременно могат да бъдат избрани две предавки. Резултатът? Превключването на предавките се осъществява за части от секундата – без прекъсване на подаваната енергия.

Каква искате да бъде вашата I-Shift?

Каква искате да бъде вашата I-Shift?

Софтуерът ви дава възможност да пригодите I-Shift към Вашите условия на шофиране. Изберете някой от четирите допълнителни пакета – Строителство, Дистрибуция, Превози на дълги разстояния или Тежки условия – както и някои от различните опции I-See, предавки за бавен ход и допълнителна РТО функционалност.

Как I-See може да спести гориво при хълмист терен

I-See: увеличете ефективността и икономиите

При хълмист терен I-Shift и I-Shift Dual Clutch работят безпроблемно с нашата интуитивна технология I-See, за да спестите още повече гориво.

Разберете как работи I-See
Свържете се с местен дилър

Шофирайте го

Искате сами да изпробвате I-Shift и I-Shift Dual Clutch? Свържете се с местния дилър на Volvo Trucks – те случайно имат ключове.

Свържете се с местен дилър