Товарният автомобил познава наклоните на пътя напред, така че подава информация на двигателя и на трансмисията I-Shift как да използват максимално кинетичната енергия, да пестят гориво и да намалят емисиите на CO2.

Андерс Ериксон

Разработчик на I-See, Volvo Trucks

Видеоклип за това как работи I-See

Икономии, осигурени от I-See

Вижте колко бихте могли да спестите с I-See.

Как работи

Когато се приближавате до стръмнина, товарният автомобил автоматично изтегля данни от търговска карта на топографията с висока разделителна способност, която е достъпна онлайн. След това тази информация се използва при процес от шест различни стъпки, за да се увеличи използването на кинетичната енергия на товарния автомобил и да се намали разхода ви на гориво с до 5%. Ако пътят не е обхванат в картата или връзката със сървъра е неизправна, товарният автомобил ще се върне обратно към решението от споделената база с данни.

Опитните водачи винаги правят така. Но ако шофирате товарен автомобил в продължение на осем часа, не е много вероятно да го направите точно по същия начин. Тъй като I-See управлява движението по склоновете, вие можете да се концентрирате върху другите аспекти на шофирането.

Облак Volvo FH i-see

Винаги подкрепяни, а също и по време на движение

Новата I-See е подобрена. Точно както преди – използва данни за топографията, за да оптимизира скоростта и смяната на предавките. Новата I-See използва основно данни от търговска карта на топографията с висока разделителна способност и като допълнение – запазени в облака данни от другите потребители на I-See. И ако се получи неизправност при връзката, системата използва локално съхранявани данни.

Това означава, че вие винаги имате достъп до топографски данни, ще шофирате по-безпроблемно и че системата се актуализира автоматично, без да е необходимо да се посещава сервиз. 

Свържете се с местен дилър

Искате ли да видите как можете да пестите повече?

Посетете местния дилър на Volvo Trucks, за да разгледате всички наши функции и услуги за икономия на гориво.

Свържете се с местен дилър