Видеоклип, обясняващ предимствата на усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията

Усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията

Когато завивате или се спускате по хлъзгав път, усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията на Volvo FH се стартира, за да спомогне за предотвратяването на усукването на ремаркето. Тя действа, като прилага спирачни импулси на ремаркето, което „разтяга“ автомобилната композиция. Можете да изберете автоматично активиране на усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията при рискови ситуации, при скорости до 50 км/ч. Усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията се предлага както за шаси кабини, така и за влекачи.
Видеоклип, обясняващ предимствата на адаптивния круиз контрол и предупреждението за сблъсък с аварийна спирачка

Адаптивен круиз контрол и предупреждение за сблъсък с аварийна спирачка

При интензивен трафик използващият радар и камера адаптивен круиз контрол ви помага да поддържате безопасна дистанция спрямо движещия се отпред автомобил, като контролира газта и всички налични спирачки. Ако има риск от удар, нашата интуитивна система за предупреждение за челен удар ви предупреждава, като прожектира светлина на предното стъкло. Аварийната спирачка се задейства автоматично, като по този начин намалява значително опасността от сериозни наранявания.
Видеоклип, обясняващ предимствата на системата за поддръжка на движението в пътна лента

Система за поддръжка на движението в пътна лента

Излизането извън лентата е често срещана причина за сериозни инциденти. Твърде често, според нас. Системата за поддръжка на движението в пътната лента проследява пътната маркировка с камера и ви предупреждава, ако има опасност да я пресечете непреднамерено.
Видеоклип, обясняващ предимствата на поддръжката на бдителността на водача

Поддръжка на бдителността на водача

Поддръжката на бдителността на водача е интелигентна система, която проследява поведението ви при шофиране. Ако то се различава от нормалното и показва признаци на умора, тя Ви предупреждава чрез алармен сигнал и съобщение на дисплея, което ви препоръчва да направите почивка.
Видеоклип, обясняващ предимствата на системата за помощ при смяна на пътната лента

Помощ при смяна на пътната лента

Когато е задействана, помощта при смяна на пътната лента използва радарна технология, за да сканира „мъртвата зона” от страната на пътника за наличие на други участници в движението. Ако смяната на пътната лента не е безопасна, получавате предупреждение чрез звуков сигнал и мигаща икона близо до огледалото от страната на пътника.
Видеоклип, обясняващ предимствата на електронната програма за стабилност

Електронен контрол на стабилността

Електронният контрол на стабилността (ESС) намалява ефективно риска от странично занасяне и преобръщане. В рискови ситуации тя се задейства незабавно, като намалява мощността на двигателя и задейства поотделно спирачките на всяко колело на товарния автомобил и на ремаркето. ESC се предлага за повечето спецификации на товарни автомобил – както за влекачи, така и за шаси кабини.

Видеоклип, обясняващ предимствата на светлините при аварийно спиране

Светлини при аварийно спиране

Ако натиснете рязко спирачките, спирачните светлини примигват бързо, за да предупредят автомобилите зад вас – лесен начин за избягване на животозастрашаващите удари отзад.
Пакет за активна безопасност за Volvo FH

Пакет за активна безопасност

Повишете още повече безопасността с помощта на пакет, включващ:

  • Поддръжка при смяна на пътната лента
  • Поддръжка на бдителността на водача и
  • Адаптивен круиз контрол с предупреждение за челен удар
Свържете се с местен дилър

Искате да повишите нивото на безопасност?

Посетете местния дилър на Volvo Trucks, за да видите демонстрация на нашите седем системи за подпомагане на водача.

Свържете се с местен дилър