Volvo FH, прецизен инструмент

Прецизен инструмент

Шасито превръща Volvo FH в прецизен инструмент на пътя. Volvo Dynamic Steering се предлага и за товарни автомобили с двойни предни мостове, като намалява значително напрежението във врата, гърба и раменете на водача. За да увеличите производителността и универсалността си, ние увеличихме и натоварването на двойните предни мостове от 18 на 20 тона. А ако ви е необходим максимален пътен просвет, въздушното окачване GRAS-G2 вече се предлага за Volvo FH.

По-леко от преди – шасито на Volvo FH

Колкото по-леко, толкова по-добре

Ако е необходимо, Volvo FH може да бъде оптимизиран за по-малка обща височина. Предлага се опция с задно разположен спомагателен мост 6×2 с лек единичен двигателен мост. Лекият мост в конфигурацията с влекач 4×2, комбиниран с леко задно окачване, осигуряват референтно тегло от 7250 кг – включително 405 литра гориво в резервоара.

Шасито на Volvo разполага с новата функция за повдигане на тандемния мост

Повдигане на тандемния мост.

Вашият Volvo FH вече се предлага със съвсем новото повдигане на тандемния мост – революционна функция, която дава възможност за изключване и повдигане на задния мост, когато пътувате без товар. Точно както и при задно разположен спомагателен мост, това подобрява значително радиуса на завой и намалява разхода на гориво.

Повече за повдигането на тандемния мост
Пет моста, предлагат се директно от завода

Пет моста – директно от завода

Превозвате тежки товари? Можете да изберете товарен автомобил с 5 моста, доставен директно от завода. Ще получите по-бързо товарния си автомобил. Няма разходи за промяна на конструкцията. И ще получите товарен автомобил с цялостно типово одобрение. Освен това ще се възползвате и от пълна гаранция от Volvo и от следпродажбеното ни обслужване, което може да намали експлоатационните ви разходи в дългосрочен план.

Научете повече за нашата конфигурациите 10x4
Възможностите, предлагани за производителите на надстройки, подготвят вашия Volvo FH за всяко приложение

Още опции. По-бързо създаване

Множеството опции за спецификация дават възможност за бързо и лесно подготвяне на Volvo FH за всяко приложение, включително за сменяеми контейнери. Лесно може да осъществи връзка с новия електронен модул за производителя на надстройки, а инструкциите от Volvo за специалистите по надстройките предоставят онлайн достъп до всички необходими технически чертежи и електрически диаграми.

Разгледайте нашите инструкции от Volvo за производителите на надстройки

Конфигурацията на новото шаси

Шаси на влекача Volvo FH

Шаси на влекача

1. Два акумулатора
Опционалният монтаж на два акумулатора предлага повече енергия при приложения, където това е необходимо.

2. Акумулаторна кутия (BBOX-EF)
Опционално поставяне отзад между гредите на шасито.

3. Резервоар за АdBlue
Може да бъде монтиран върху рамата, зад кабината за още по-голяма вместимост за гориво (ADTP-BC).

4. Модулатор за получаване на въздух
Поставянето между компонентите, разположени върху рамата, създава повече пространство за оборудването, монтирано на шасито, като резервоари за гориво.

Шаси-кабина

Шаси кабина

1. Свободно пространство на рамата
Окомплектовката на шасито може да се премести назад, за да се освободи пространство за основа на кран или за друго оборудване. (FAA10 – приблиз. 500 милиметра; FAA20 – приблиз. 600 милиметра).

2. Допълнителен ред отвори върху рамата за монтиране на надстройки
Горният ред отвори е предназначен за производителя на надстройки. Всички конзоли са с отместване и раздалечителен елемент 8 милиметра. Не са използвани нитове.

3. Подготовка за монтаж на кран
Основата на крана може да се монтира фабрично върху шасито.

4. Задно въздушно окачване и къс заден край Проектираният наново и монтиран отпред стабилизатор може да намали задния надвес – това е предимство при работа в строителството, оборудването за асфалт и приложенията със сменяеми каросерии.

Свържете се с местен дилър

Харесва ли ви? Шофирайте го

Единственият начин да получите реални впечатления от динамичното ново шаси е да седнете зад волана. Ключовете са у местния дилър на Volvo Trucks.

Свържете се с местен дилър