Трите варианта за мощността – за разнообразни условия на шофиране

Красота отвън. Звяр под капака

Това, което отличава Volvo FH16 от останалите товарни автомобили от серията FH, е двигателят D16K. Трите варианта за мощността предлагат 550, 650 и 750 к.с. с въртящ момент 3500 Нм. Всички двигатели отговарят на изискванията на Euro 6.

Разгледайте по-внимателно нашите двигатели
Номерирани основни моменти от конструкцията на Volvo FH16

По-отличителен дизайн

Всички товарни автомобили от серията FH имат една и съща осанка, линии и аеродинамични криви. При Volvo FH16 детайлите на екстериора са подсилени. И уникален.

1. Заден прозорец
Формата и оттенъкът на задните странични прозорци подсилват пъргавия вид на кабината.

2. Новото черно
Цветът на новия FH16 е тъмен. Много тъмен. Но под тази повърхност има интригуващ нюанс. Наричаме го мистичен фиорд. Трябва да го видите.

3. Внимание към детайла
Цялата разлика е във фините детайли. Покритието от сатениран хром кара предното стъпало, решетката, дръжките на вратите и металната емблема на Volvo да изпъкват.

4. Голямата решетка 
Отличаващата се решетка с тъмно сребрист цвят прави голямо впечатление на пътя. Огледалата и сенникът имат същия първокласен вид.

Интериорът на кабината

Нова дефиниция за комфорт

Изключителните характеристики на дизайна продължават и във вътрешността на кабината на FH16.

Уникален дизайн на седалките
Отличаващата се седалка на водача има своя собствена форма и текстил и създава наистина уникално усещане в интериора на кабината. Тапицерията се предлага във вариант от кожа или като комбинация кожа/текстил. Дизайнът на седалката и използваните материали са ексклузивни за Volvo FH16.

Волан в цвят Raven 
Изработен от тъмна кожа с контрастиращи шевове, които хармонират с интериорното оформление, воланът в цвят Raven увеличава усещането за плавност при шофирането. И се предлага само за Volvo FH16. 

Първа класа
Интериорът на кабината е снабден с уникални панели на вратите, стенни панели, хромирани декоративни елементи, тапицерия на леглата и допълнително осветление на вратите. Те заедно създават лукса в кабината.

Серия FH

Volvo FH16 е най-мощният товарен автомобил в серията FH. Но той притежава много повече от мускули. 100% максимален пробег. Повишена производителност. Несравнима горивна ефективност.

Разгледайте всички основни характеристики на новата серия Volvo FH  > 

Свържете се с местен дилър

Изпробвайте го

Ако нещо е възбудило интереса ви, използвайте функцията за намиране на дилъри, за да разберете къде можете да го видите лично. Вашият местен дилър с удоволствие ще ви покаже товарния автомобил.

Свържете се с местен дилър