Товарният автомобил познава наклоните на пътя напред, така че подава информация на двигателя и на трансмисията I-Shift как да използват максимално кинетичната енергия, да пестят гориво и да намалят емисиите на CO2.

Андерс Ериксон

Разработчик на I-See, Volvo Trucks

Видеоклип за това как работи I-See

Икономии, осигурени от I-See

Вижте колко бихте могли да спестите с I-See.

Как работи

Когато се приближавате до стръмнина, товарният автомобил автоматично изтегля информация за топографията на пътя от споделена база с данни. След това тази информация се използва при процес от шест различни стъпки, за да се увеличи използването на кинетичната енергия на товарния автомобил и да се намали разхода ви на гориво с до 5%.

Опитните водачи винаги правят така. Но ако шофирате товарен автомобил в продължение на осем часа, не е много вероятно да го направите точно по същия начин. Тъй като I-See управлява движението по склоновете, вие можете да се концентрирате върху другите аспекти на шофирането.

 I-See, свързана с облака

Свързани сте с облака

Докато шофирате, I-See използва GPRS/3G технология, за да изтегли данни за стръмнините в посоката, в която пътувате. Ако се приближавате към склон, който не е в базата с данни (или в работната памет на I-See), I-See записва информация за него и я качва, така че да бъде налице за следващия потребител на I-See. Тези колективни познания дават възможност за увеличаване на икономиите на гориво – дори при пътуване по нов маршрут.

Свържете се с местен дилър

Искате ли да видите как можете да пестите повече?

Посетете местния дилър на Volvo Trucks, за да разгледате всички наши функции и услуги за икономия на гориво.

Свържете се с местен дилър