VT

Забележителното шаси

Никой друг товарен автомобил няма шаси като това на Volvo FH. Това е първото шаси в света с индивидуално предно окачване и Volvo Dynamic Steering. Това го превръща в прецизен инструмент при правите участъци на пътя. И го кара да прилича на лек автомобил на завоите. Ненадминато, когато става дума за контрол.

Volvo Dynamic Steering се предлага и за товарни автомобили с двойни предни мостове, като намалява значително напрежението във врата, гърба и раменете на водача. За да увеличите производителността и универсалността си, ние увеличихме и натоварването на двойните предни мостове от 18 на 20 тона. А ако ви е необходим максимален пътен просвет, въздушното окачване GRAS-G2 вече се предлага за серията Volvo FH.

Вижте повече информация за управляемостта
По-леко от преди – шасито на Volvo FH

По-малко означава повече

Повечето товарни автомобили увеличиха теглото си, за да изпълнят изискванията на Euro 6. Не и Volvo FH. Ние оптимизирахме някои стандартни спецификации и го направихме по-лек. Така че стандартен влекач 4×2 за превози на дълги разстояния сега тежи повече от 100 килограма по-малко от предшественика си, отговарящ на изискванията на Euro 5.

Шасито на Volvo разполага с новата функция за повдигане на тандемния мост

Повдигане на тандемния мост.

Вашият Volvo FH вече се предлага със съвсем новото повдигане на тандемния мост – революционна функция, която дава възможност за изключване и повдигане на задния мост, когато пътувате без товар. Точно както и при задно разположен спомагателен мост, това подобрява значително радиуса на завой и намалява разхода на гориво.

Повече за повдигането на тандемния мост
Пет моста, предлагат се директно от завода

Пет моста – директно от завода

Превозвате тежки товари? Можете да изберете товарен автомобил с 5 моста, доставен директно от завода. Ще получите по-бързо товарния си автомобил. Няма разходи за промяна на конструкцията. И ще получите товарен автомобил с цялостно типово одобрение. Освен това ще се възползвате и от пълна гаранция от Volvo и от следпродажбеното ни обслужване, което може да намали експлоатационните ви разходи в дългосрочен план.

Научете повече за нашата конфигурациите 10x4
Възможностите, предлагани за производителите на надстройки, подготвят вашия Volvo FH за всяко приложение

Още опции. По-бързо създаване

Множеството опции за спецификация дават възможност за бързо и лесно подготвяне на Volvo FH за всяко приложение, включително за сменяеми контейнери. Лесно може да осъществи връзка с новия електронен модул за производителя на надстройки, а инструкциите от Volvo за специалистите по надстройките предоставят онлайн достъп до всички необходими технически чертежи и електрически диаграми.

Разгледайте нашите инструкции от Volvo за производителите на надстройки

Конфигурацията на новото шаси

Конфигурацията на новото шаси

Шаси на влекача

1. Акумулаторна кутия (BBOX-L)
С още 300 милиметра по-напред от предишния дизайн, като предлага допълнително 100–120 литра вместимост за гориво.

2. Акумулаторна кутия (BBOX-EF)
Опционално поставяне отзад между гредите на шасито.

3. Резервоар за АdBlue
Може да бъде монтиран върху рамата, зад кабината за още по-голяма вместимост за гориво (ADTP-BC).

4. Модулатор за получаване на въздух
Поставянето между компонентите, разположени върху рамата, създава повече пространство за оборудването, монтирано на шасито, като резервоари за гориво.

Шаси-кабина

Шаси кабина

1. Свободно пространство на рамата
Окомплектовката на шасито може да се премести назад, за да се освободи пространство за основа на кран или за друго оборудване. (FAA10 – приблиз. 500 милиметра; FAA20 – приблиз. 600 милиметра).

2. Допълнителен ред отвори върху рамата за производителя на надстройки
Горният ред отвори е предназначен за производителя на надстройки. Всички конзоли са с отместване и раздалечителен елемент 8 милиметра. Не са използвани нитове.

3. Подготовка за монтаж на кран
Основата на крана може да се монтира фабрично върху шасито.

4. Задно въздушно окачване и къс заден край Проектираният наново и монтиран отпред стабилизатор може да намали задния надвес – това е предимство при работа в строителството, оборудването за асфалт и приложенията със сменяеми каросерии.

Свържете се с местен дилър

Харесва ли ви? Шофирайте го

Единственият начин да получите реални впечатления от динамичното ново шаси е да седнете зад волана. Ключовете са у местния дилър на Volvo Trucks.

Свържете се с местен дилър