Знаем какво става навън. Знаем как изглеждат пътните инциденти. Затова правим толкова много допълнителни тестове, които не се изискват от законодателството.

Карл Йохан Алмквист

Директор пътна и продуктова безопасност, Volvo Trucks

Интериор

Безопасно сядане във Volvo FE

Безопасно сядане

В автомобилите Volvo FE водачите са добре защитени. Закрепването на седалките и конструкцията на цялата кабина са подсилени и са преминали всички тежки тестове, които преминават нашите кабини.

Alcolock на Volvo FЕ

Alcolock

Посланието ви трябва да е ясно: алкохолът няма място в пътното движение. Аlcolock може да се монтира фабрично и да премахне всички съмнения у водачите и клиентите относно това колко сериозно приемате пътната безопасност.

Кабина с нисък вход на Volvo FE

Кабина с нисък вход

Във версията на кабината с нисък вход вие не само влизате и излизате лесно от кабината. Ще имате и много по-добра видимост по протежение на кабината.

Вграден предпазен колан на Volvo FE

Вграден предпазен колан

Около половината от всички смъртни случаи при товарните автомобили могат да бъдат избегнати чрез използване на предпазен колан – помислете за това следващият път, когато се качвате в товарния автомобил. Във Volvo FЕ те са вградени в седалките.

Екстериор

Системи за абсорбиране на енергията при удар на Volvo FЕ

Системи за абсорбиране на енергията при удар

Вграждане отпред, отзад и отстрани – защита на другите участници в пътното движение при удар. Системата предотвратява попадането на по-малки автомобили под товарния автомобил.

Осветление на Volvo FЕ

Осветление

Блокът на фара осигурява интелигентно осветление в компактен корпус. Предните габаритни светлини и светлините за шофиране през деня са вградени. Товарният автомобил винаги е видим за останалите участници в движението. 

Видимост във всички посоки на Volvo FE

Видимост във всички посоки

Това е важно за безопасността на операциите в градските зони. Volvo FE разполага с перфектно настроени огледала, голямо предно стъкло с нисък заден ръб и допълнителни прозорци във вратите. Така че можете да видите какво се случва около вашия товарен автомобил.

Системи на Volvo FЕ за активна безопасност

Системи за активна безопасност

Вашият товарен автомобил ще ви помогне. Получете кратък обзор на използваните системи за активна безопасност, предлагани от Volvo Trucks. 

Безопасността на Volvo FЕ говори

Какво ще стане, ако?

Директорът по пътна и продуктова безопасност разкрива тайните на нашите системи за активна безопасност и как работят те.

Свържете се с местен дилър

Създайте си преки впечатления от безопасността

Местният лидер на Volvo Trucks може да ви покаже всяка забележителна функция за безопасност и да отговори на всичките ви въпроси по тази тема. 

Свържете се с местен дилър