I-Shift означава по-малко умора и съсредоточаване върху пътя и върху трафика

Просто шофирайте

I-Shift прави шофирането по-лесно, по-безопасно и много по-комфортно. Няма тежък педал на съединителя. Няма лост, с който да се борите. И всяка смяна на предавките е перфектно синхронизирана. Простотата на системата намалява умората и ви помага да се съсредоточите върху пътя и върху трафика около вас. Ако искате да сменяте предавките ръчно, бутонът върху скоростния лост ви осигурява пълен контрол при всяка смяна.

I-Shift може да спести до 5% гориво

Пестете от горивото

I-Shift е създадена да пести гориво – до 5%. Вътрешните загуби на енергия са ниски – по-ниски отколкото при ръчните предавателни кутии. Но всъщност разликата се дължи основно на електрониката. Ако шофирате в икономичен режим, всяка смяна на предавка се синхронизира прецизно, което гарантира, че двигателят работи в най-ефективния диапазон на оборотите.

I-Shift комуникира с двигателя

Как работи

В основата на I-Shift е несинхронизирана ръчна скоростна кутия, от която идват компактният дизайн и малките вътрешни загуби. Магията обаче се крие в електронното управляващо устройство, което управлява съединителя и смените на предавките. Тъй като извършва оценка на информацията за скоростта, теглото, класа на пътя и необходимия въртящ момент, то изпълнява всяка смяна на предавката с изключителна прецизност. Освен това системата комуникира с двигателя, като му дава възможност да регулира оборотите и спирачния ефект за постигане на максимална ефективност.

Софтуерни пакети за I-Shift за всеки транспортен курс

Вашата I-Shift

Можете да персонализирате софтуерните пакети за I-Shift така, че да отговарят на точните ви изисквания. Независимо от това дали се нуждаете от скоростна кутия за дистрибуция, строителство или превози на дълги разстояния, – предлагаме пакет, който е перфектен за вас.

Свържете се с местен дилър

Правете интелигентни смени на предавките

Искате сами да изпробвате I-Shift? Свържете се с местния дилър на Volvo Trucks – те случайно имат ключове.

Свържете се с местен дилър